{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik maakte de mama sport tag

Misschien bestaat zo een tag al maar ik ben hem in ieder geval nog niet tegen gekomen. Dus maak ik mijn eigen tag. De mama sport tag.

Afbeelding blog 'Ik maakte de mama sport tag' Achtergrond blur afbeelding

1. Welke sport deed je als kind?

Als kind heb ik veel verschillende sporten gedaan. Voltige (kunstjes op een paard), paardrijden, turnen, karate, dansen. Ik geloof niet dat ik iets langer dan 2 jaar heb vol gehouden maar ik was wel een heel bewegelijk kind en deed altijd wel iets. In mijn vrije tijd stond ik vooral op mijn handen, druk bezig met handstanden en radslagen oefenen.

2. Welke sport doe je nu en wat vind je hiervan?

Sinds afgelopen zomer doe ik aan hardlopen. Dit ben ik begonnen met een groepje. En nu zit ik in het vervolg groepje. We trainen nu naar de 10 km toe. Erg verslavend. Naast 1 x in de week hardlopen met een groepje doe ik dit ook nog twee keer zonder groepje.

3. Is je sport gedrag veranderd sinds je moeder bent?

Absoluut. Voordat ik zwanger was deed ik aan yoga. Erg leuk maar niet heel fanatiek. Soms ging ik 2 keer per week maar het kwam ook vaak genoeg voor dat ik een hele week oversloeg. Ook koos ik vaak de rustigere yoga vormen uit. Toen ik zwanger werd kreeg ik opeens een enorme drang om gezond te zijn en heb ik aan zwangerfitness, zwangerschapsyoga en zwangerschapszwemmen gedaan. Na mijn zwangerschap wou ik het liefst direct door sporten maar dit mocht natuurlijk de eerste 6 weken niet. Daarna begon mijn drang naar sporten steeds minder te worden. Ik heb nog wel mee gedaan aan een postpartum zwangerschapsfitness en ben daarna weer gaan yogaen maar het fanatisme van tijdens de zwangerschap was duidelijk weer verdwenen. Ik kwam daardoor opeens best veel aan terwijl ik tijdens de zwangerschap juist strakker en slanker (behalve bij mijn buik natuurlijk) geworden was. Ik heb mij daarom op een gegeven moment opgegeven voor een hardloopclubje en was doodsbang dat ik dit verschrikkelijk zou vinden maar hierdoor is mijn fanatisme helemaal terug gekomen en de kilo's zijn er snel weer af gegaan gelukkig.

4. Wat is de reden waarvoor je sport?

Gezond zijn zodat ik ook mijn toekomstige zwangerschappen met zo min mogelijk kwalen door kan lopen, dat ik op een gezond gewicht blijf en dat ik een fitte moeder kan zijn voor mijn zoontje.

5. Sla je sporten stiekem wel eens over?

Tegenwoordig niet meer. Dit deed ik voordat ik met hardlopen begonnen was wel heel vaak. Behalve tijdens mijn zwangerschap.

6. Hoort gezond eten ook bij sporten voor jou, en wat doe je dan aan gezond eten?

Ja, eigenlijk wel. Ik vind het ergens sonde om zo veel werk te steken in sport en dan het verkeerde gedrag te hebben met eten. Sporten zorgt er dus voor mij ook voor dat ik netter eet. Ik probeer minder te snoepen en ik probeer altijd gezond te koken. Tussendoor mag ik van mijzelf wel af en toe zondigen. Ik doe niet aan strenge diëten want daar geloof ik niet in.

7. Doen je kinderen aan sport, zo ja welke?

Mijn zoontje is nog te jong voor sport maar over een paar weken is hij 1,5 en wil ik hem op apenkooi zetten. Lekker leren klimmen en klauteren. Hij vind dat nu al zo leuk. Ik denk dat het belangrijk is om je kinderen mee te geven dat sporten bij een gezonde normale levensstijl hoort.

8. Heb je gesport tijdens de zwangerschap, deed je dit zelf of met een speciale zwangerschapssport, en wat deed je dan?

Zoals ik bij nummer 3 al beschreven had heb ik heel veel zwangerschapssporten gedaan. In eerste instantie ben ik begonnen met zwangerschapsfitness. Ik kon al snel niet meer mee doen met de gewone yoga door last van mijn stuitje. Zwangerschaps fitness vond ik erg fijn. Daarnaast ben ik begonnen met een testgroepje voor een zwangerschapsyogajuf in training. Dit vond ik wel oke maar minder fijn dan de fitness. Toen dit afgelopen was ben ik naast de fitness gaan zwemmen. Dit was erg fijn met een steeds zwaarder wordende buik en steeds warmer wordend weer.

9. Heb je aan een post partum sport programma mee gedaan?

Ja, ik heb bij dezelfde groep als ik zwangerschapsfitness gedaan heb ook de post partum zwangerschapsfitness gedaan. Dit was erg fijn.

10. Vind je sporten leuk?

Meestal wel als ik eenmaal bezig ben maar ik heb wel altijd moeite om mijzelf er toe aan te zetten. Ik ben liever lui dan moe.

Doen jullie mee met de tag?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je