{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb voor iedere moeder steeds meer respect

Het idee dat ik niet de enige ben, en dat het normaal is dat onze kleine meid zo doet, doet me goed.

Afbeelding blog 'Ik heb voor iedere moeder steeds meer respect'

Dag mama’s! Hoe doet iedereen het toch met een kind? Ik heb voor iedere moeder steeds meer respect. Nadat we eindelijk het gevoel hadden dat de kleine dame zich, na een lange onrustige periode weer goed voelde, kregen we weer onrustige nachten, veel huilen, hangen, jengelen en niet willen eten. Ach, dit is een mamablog toch? Dus hier mag ik even klagen!

Na 7 maanden fulltime mama te zijn geweest overweeg ik nu om weer aan het werk te gaan. Voor de kleine dame haar ontwikkeling lijkt het me goed dat ze meer gaat wennen aan andere kindjes en andere mensen. De kinderopvang bij ons in het dorp lijkt me een goed alternatief. Dat ik daarnaast weer aan het werk kan, indirect afstand kan nemen van het fulltime moederen, lijkt me goede oplossing.

Onze kleine dame is, en zal altijd, een onrustig en temperamentvol kindje blijven. Ik heb er soms echt mijn handen vol aan. Als we op bezoek zijn, of als we bezoek thuis hebben, is het voor mij bijna onmogelijk om een gewoon gesprek te voeren, omdat de kleine dame continu vermaakt wil worden. Ze heeft ook goede dagen, dan kan ze zich zomaar 5 a 10 minuutjes alleen vermaken. De laatste dagen is ze weer super tevreden, lacht veel, is blij en slaapt ’s nachts weer door. Het is een heerlijk klein dametje.

In periodes dat de kleine dame zo hangerig is, haal ik veel steun en energie uit het boek “Oei, ik groei”, hierin staan de tien sprongen in de mentale ontwikkeling van baby’s beschreven. Dit boek groeit met je baby mee, op elke leeftijd kun je je ervaringen vergelijken met die van andere moeders. Een heerlijke steun in de rug. Ik citeer uit het boek: “Moeders van baby’s die veel aandacht vragen en weinig slapen, voelen zich intens moe. Tegen het einde van de hangerige periode denken sommigen het niet lang meer zo vol te houden. Daarbij klagen sommige moeders ook nog over hoofdpijn, rugpijn en misselijkheid.” Het idee dat ik niet de enige ben, en dat het normaal is dat onze kleine meid zo doet, doet me goed. 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je