Snap
  • Mama

Ik heb voor iedere moeder steeds meer respect

Het idee dat ik niet de enige ben, en dat het normaal is dat onze kleine meid zo doet, doet me goed.

Dag mama’s! Hoe doet iedereen het toch met een kind? Ik heb voor iedere moeder steeds meer respect. Nadat we eindelijk het gevoel hadden dat de kleine dame zich, na een lange onrustige periode weer goed voelde, kregen we weer onrustige nachten, veel huilen, hangen, jengelen en niet willen eten. Ach, dit is een mamablog toch? Dus hier mag ik even klagen!

Na 7 maanden fulltime mama te zijn geweest overweeg ik nu om weer aan het werk te gaan. Voor de kleine dame haar ontwikkeling lijkt het me goed dat ze meer gaat wennen aan andere kindjes en andere mensen. De kinderopvang bij ons in het dorp lijkt me een goed alternatief. Dat ik daarnaast weer aan het werk kan, indirect afstand kan nemen van het fulltime moederen, lijkt me goede oplossing.

Onze kleine dame is, en zal altijd, een onrustig en temperamentvol kindje blijven. Ik heb er soms echt mijn handen vol aan. Als we op bezoek zijn, of als we bezoek thuis hebben, is het voor mij bijna onmogelijk om een gewoon gesprek te voeren, omdat de kleine dame continu vermaakt wil worden. Ze heeft ook goede dagen, dan kan ze zich zomaar 5 a 10 minuutjes alleen vermaken. De laatste dagen is ze weer super tevreden, lacht veel, is blij en slaapt ’s nachts weer door. Het is een heerlijk klein dametje.

In periodes dat de kleine dame zo hangerig is, haal ik veel steun en energie uit het boek “Oei, ik groei”, hierin staan de tien sprongen in de mentale ontwikkeling van baby’s beschreven. Dit boek groeit met je baby mee, op elke leeftijd kun je je ervaringen vergelijken met die van andere moeders. Een heerlijke steun in de rug. Ik citeer uit het boek: “Moeders van baby’s die veel aandacht vragen en weinig slapen, voelen zich intens moe. Tegen het einde van de hangerige periode denken sommigen het niet lang meer zo vol te houden. Daarbij klagen sommige moeders ook nog over hoofdpijn, rugpijn en misselijkheid.” Het idee dat ik niet de enige ben, en dat het normaal is dat onze kleine meid zo doet, doet me goed. 

 

7 jaar geleden

Het is goed om een leven te hebben naast het moeder zijn. Ik vond het zeker toen ze klein was, wel heel zwaar om te werken. Nu vind ik het juist fijn en geniet ik ervan. Maar ik werk ook binnen haar schooltijden. Dat is noodgedwongen omdat ik invalwerk doe. Als ze wat ouder is en zelfstandig naar school kan, hoop ik gewoon weer een paar hele dagen te kunnen werken. Maar het werken op zich, andere volwassenen ontmoeten, andere kinderen zien, dat bevalt me wel heel goed.

7 jaar geleden

Na mijn 2e, merk ik pas hoe makkelijk mijn 1e altijd was. De nachten zijn op zich mee gevallen, maar iedereen zei al meteen vanaf dag 1; jullie gaan hier je handen vol aan hebben, dit is er een met veel pit. Ik kon er altijd wel mee lachen, hoe zien ze dat nou? Maar het is echt waar, ze is nu 1,5 en nu begint ze makkelijker te worden. Denk dat het meer is van; ik wil lopen en ik wil ook praten, maar heb het een heftige tijd gevonden. Ze is echt super lief, maar als ze haar zin niet krijgt, dan laat ze dit heel duidelijk horen. Het werken vind ik wel fijn, omdat dit voor mij wel 'ontspannend' is. Ik doe mijn werk graag, en dan wordt het zo ie zo al wat makkelijker. Daarnaast vind ik het contact met collega's ook wel prettig, ik werk 24 uurtjes, maar ben er altijd wel even uit. Ben ook wel met sporten begonnen, ook echt een uitlaatklep voor me. Succes!

7 jaar geleden

Zoizo vind ik dat als alles in balans is dat dat beter/goed is voor je eigen humeur. Ik hou het aller meest in de hele wereld van mijn kids maar bijvoorbeeld een jaar niet werken en full time mama zijn zal ik niet trekken. Als werken en zorge voor de kids in balans is, vind ik dat geweldig! Kinderopvang is ook zo fijn voor ze, lekker spelen met andere kinderen, mijn kids genieten er zichbaar van! :D Maar maak wel een goed doordachte beslissing hierin! Niet gaan werken alleen omdat je "even iets anders" wil, zodra je kleine uit zijn sprongetje is krijg je mischien spijt. I don't know, het is voor iedereen zoooo anders! Ik wens je veel geluk en succes. Ik hoop dat je werk vind dat je leuk vind! :)

7 jaar geleden

Ik dacht ook meteen aan een sprongetje :) Ons zoontje is normaal best makkelijk. (tuurlijk heeft hij ook wel een gebruiksaanwijzing...) Maar bij sommige sprongetjes zag je regelmatig posts van mij op facebook verschijnen over hoe moe ik was... Werken kan inderdaad fijn zijn. Het is ook zwaar, maar je kind zo wel je energie sprijden, waardoor je uiteindelijk weer meer de focus op je kindje kan leggen. Succes!