{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb moeite met oppas regelen

... en daarom sla ik veel leuke dingen/uitnodigingen af.... Wat ik aan de ene kant niet erg vind, maar soms denk ik: hoe doen anderen dat??!

Afbeelding blog 'Ik heb moeite met oppas regelen'

Kinderen krijg je voor jezelf. Niet om anderen mee op te zadelen, omdat je zo graag je eigen dingen wilt blijven doen. Dat standpunt had ik al ver voordat ik zwanger werd van de eerste. Toen het zo ver was, benadrukte mijn moeder het ook nog eens; ze hoopte dat ze lekker oma mocht zijn van onze kleine, en geen veredelde oppas. Zij had zich immers ook jaren aangepast toen ze zelf nog kleine kinderen had (mijn jongste zusje is negen jaar jonger dan ik, dus ze heeft lang kleintjes gehad). En nu waren ze groot, had ze haar 'vrijheid' weer terug en wilde ze niet opnieuw aan verplichtingen vast zitten. Ik kon alleen maar beamen dat ik blij was dat we op 1 lijn zaten. Want zo dacht ik er precies ook over!!

We zijn nu zes jaar verder: mijn oudste mag bijna zes kaarsjes uitblazen en mijn jongste is 3,5. Ik denk nog steeds hetzelfde over deze kwestie. Maar ik merk ook dat altijd maar afslaan van al die leuke dingen, die ik samen met mijn man zou kunnen doen, aan me knaagt soms. Vooral als ik andere ouders om me heen gewoon maar lekker hun ding zie doen. En hun kinderen te pas en te onpas weg zie brengen. Best frustrerend. Als je zelf het gevoel hebt dat je het niet kan....

Ik heb er gewoon moeite mee om opa's en oma's te vragen om op te passen. De verplichte dingen, waar we niet onderuit kunnen (wat bijvoorbeeld met werk te maken heeft), daarbij gaat het nog nèt... Maar de plezierdingetjes. Nee, die niet. Moet je je voorstellen dat we zelfs, doordat de ouders van mijn man gescheiden zijn, dríe paar opa's en oma's hebben! En een boel zussen. Maar ik 'durf' ze niet telkens te vragen. Vooral als we net een verplicht oppas ding hebben gehad. Dan voel ik me super bezwaard om voor iets 'gewoons' wéér oppas te vragen. 

Mijn ouders passen het meest op. Zij wonen het dichtst bij. Dus dat is het gemakkelijkst. Mijn moeder doet het ook graag hoor, ondanks wat ik in de eerste alinea vertelde. De andere opa's en oma's wonen verder weg. De vader van mijn man heeft een drukke baan en zijn partner, die durft het niet aan om in haar eentje met de kinderen te zijn. Ze heeft zelf ook altijd maar 1 dochter gehad. Ze denkt dat ze twee niet aan kan. En vindt andermans kinderen een te grote verantwoordelijkheid. Is panisch dat er iets zou kunnen gebeuren met ze onder haar toezicht... Mijn schoonmoeder en haar nieuwe man, zijn ook een heel apart verhaal. Daar kan ik nog véle blogs aan wijden, als ik zou willen. Misschien doe ik dat nog wel ;-) Maar kort samengevat: die zijn te veel met zichzelf bezig om tijd te hebben om op te passen. De zussen hebben ook zelf allemaal drukke leventjes. Dus die vraag ik ook niet gauw.

Dus daarom doen mijn man en ik er bijna een jaar over om een romantisch uitetentje met ons tweetjes te organiseren. En daarom gaan we bijna altijd apart van elkaar motorrijden. En daarom gaan we vroeg op de avond naar verjaardagen, zodat we de kinderen mee kunnen nemen en daarna weer vroeg naar huis zodat ze niet te laat naar bed gaan. Een enkele keer gaan de slaapspullen mee zodat ze er kunnen slapen, zodat we wel wat langer kunnen blijven.... Maar het is een heel georganiseer en dat schrikt af. 

Mijn man is iets gemakkelijker dan ik. Maar hij regelt altijd dus de oppas voor de verplichte dingen. De plezierdingen worden door ons beiden op de zéér lange baan geschoven.Terwijl we die soms zo hard nodig hebben..... Want je leeft als ouders van jonge kinderen best wel een beetje langs elkaar i.p.v. met elkaar..... Je hebt qualitytime samen soms gewoon ook nódig!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je