{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb mijn strepen verdiend!

Dat er ook zonneschijn is na een zware storm, ookal geloofde ik er eerst niet in.

Afbeelding blog 'Ik heb mijn strepen verdiend!'

Na 2 kinderen gebaard te hebben binnen een jaar, ben een wrak als moeder.

Alles mag ook omdat je moeder bent geworden, een hele zware overstap zoals men zegt.

Je gaat happy girl positieve zwangerschap test naar "ow my god" mijn buik is als drilpudding en gooit de weegschaal uit ellende het raam uit. 

Maar hè, je hebt er wel iets moois voor terug gehad.

Nou was dat verhaal bij baby 1 wel zo, maar bij baby 2 niet. Totaal niet, een grote ramp fysiek en mentaal. Je word geleefd, ziet er niet uit, slaapgebrek, twijfelt aan je moeder kwaliteiten, bent radeloos, voelt je schuldig en genieten is er niet bij.

Ik begon met zwangerschapsdiabetes, bekkeninstabiliteit, mentale inzinking bleek post natale depressie te zijn(8 maanden te laat gediagnosticeerd) veel problemen rondom gezondheid baby 2, en oja me drilpudding muffintop buik die eerst glad en strak was nu onder de dubbele striae. Mijn ramp was compleet.

Ik volgde het diabetes dieet (van 107 kilo naar 98 kilo gegaan na geboorte en toen naar de 93 kilo!)

Door de pil kwam ik elke ongesteldheid 6 kilo aan, dus kreeg ik implanon implantaat voor 3 jaar. Dat is nu na 6 maanden eigenlijk stabiel genoeg en ik ga weer afvallen.

Mijn vriend is de liefste hierin, hij ziet dat mijn lelijke buik mij zeer deed. Hij bleef mij vertellen dat ik 2 kinderen had gehad en dat het voor hem nog steeds de mooiste buik ooit was.

Inmiddels ben ik aan de betere hand met mijn bekkeninstabiliteit, en is mijn buik weer terug op zijn plaats zolang ik mijn buikspieren aangespannen houd.

Baby 2 gaat nu binnenkort naar de huilpoli, en ik hoop dat ik dan nog meer van hem kan genieten dan dat ik nu al doe als hij een goede bui heeft.

Ik zie elke maand een mental coach, kost niks gelukkig omdat ze het huisarts tarief rekenen. Maar dat gaat goed, hij vertelde mij dat ik op overlevingsmodus stand leefde. En heeft mij geleerd weer zelf controle te nemen ipv alleen maar de basis benodigdheden te benuttigen.

Ik heb kunstnagels genomen, kook soms iets voor mezelf en neem ook tijd voor mijzelf. Ik heb zelfs mijn make-up doos tevoorschijn gehaald en weer voor mezelf geshopt (oki het was maar 1 zwart shirt met lange mouwen, maar goed het gaat om het idee)

Maar boven alles:

Ik heb de strepen op mijn buik verdient!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je