{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb een droom die ik nooit kan waarmaken…

Heb je ooit iets willen hebben maar je weet dat je het nooit kan krijgen? Je kan alleen maar dagdromen erover, fantaseren hoe het zou zijn.

Afbeelding blog 'Ik heb een droom die ik nooit kan waarmaken…' Achtergrond blur afbeelding

Dat heb ik, ik wil iets waarover ik alleen maar kan fantaseren. Ik wil een huismoeder zijn, een Stay At Home Mom (SAHM) zijn!

Het is niet dat ik niet wil werken. Ik vind het niet erg om te werken. Het werk dat ik doe is ook niet vervelend. Maar ik wil gewoon thuis blijven, huishouding doen en voor mijn gezin, vooral onze dochter, zorgen.

Vaak als ik hierover begin hoor ik: "Je moet eigenlijk dankbaar zijn dat je nog werk hebt", of "Heel veel mensen zouden graag in je schoenen staan", of "Je moet het je niet zo aantrekken", etc. Ik ben dankbaar dat ik nog werk heb, ik weet dat een heleboel mensen ontslagen zijn en dat ik geluk heb dat ik mijn baan nog kan houden, maar sinds dat mijn dochter geboren is 8 maanden geleden, wil ik gewoon een huismoeder zijn. Ik geniet van de tijd dat ik thuis ben met haar. Ik geniet van al het werk in de huishouding dat ik doe. Ik geniet van het wachten totdat mijn man weer thuiskomt van zijn werk.

Bovendien, mijn werkgever doet heel vervelend sinds ik 2 dagen per week ouderschapsverlof neem. Ik mag mijn vrije dagen bijna niet meer opnemen, ik weet dat ik soms zorgverlof mag opnemen wanneer mijn kleine meid ziek is, maar hij doet er ook moeilijk over, ik mag ook niet eens ziek zijn! Hoe leuk is het dan om nog te werken?? Ik hou van wat ik doe en ik heb leuke collega’s, maar het is niet meer zoals vroeger. Ik geniet ook meer van de tijd dat ik bij ons dochtertje ben en de huishouding doe. Ik zou nog liever achter de kassa bij de supermarket zitten, als ik maar niet voor mijn werkgever hoef te werken en als het maar part-time is. Maar het gaat ons niet lukken. Wij hebben mijn salaris nodig en vinden van een andere baan is heel moeilijk.

Ik moet elke avond voor mijn werkdag huilen omdat ik niet meer graag naar mijn werk ga. Ik wil bij mijn dochter zijn, een SAHM zijn!

Misschien ben ik wel de enige. Misschien ben ik gek. Misschien ben ik ondankbaar, maar wat ik zeker weet is dat ik heel graag een huismoeder wil zijn en dat het onmogelijk is op dit moment... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je