{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb een aversie tegen “pakjesavond”

Maar ik ben absoluut geen Sinterklaashater!

Afbeelding blog 'Ik heb een aversie tegen “pakjesavond”' Achtergrond blur afbeelding

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Sinterklaas nog altijd een heerlijk feest! Totdat ik zelf een gezin had heb ik altijd voldoende familieleden kunnen overhalen tot het vieren ervan. 

Maar als klein kind mocht ik het geen “pakjesavond” noemen. Het gaat immers niet alleen om de cadeautjes. 

Natuurlijk is voor de meeste kinderen het fenomeen van cadeautjes krijgen fantastisch. Maar een kinderverjaardag noemen we toch ook geen cadeautjes dag? Dat gaat toch ook om een feestje geven, leuke dingen doen, visite krijgen, toegezongen worden, op de stoel mogen staan, etc.

Op 5 december gaat het ook niet alleen om cadeautjes, maar ook om gedichtjes, surprises, lekkere Sinterklaaslekkernij eten, Sinterklaasmuziek luisteren en/of (mee)zingen. 

Wij noemden het vroeger thuis dus altijd “Sinterklaasavond”. Pakjesavond was te hebberig. En toen ik ouder werd en dat beter begreep, nam ik me voor dat mijn kinderen ook bij te brengen.

We proberen het, echt waar. Maar zolang Dieuwertje Blok en RIVM-campagnes het “pakjesavond” blijven noemen, is het wel lastig om dit er bij onze kinderen goed in te krijgen.

Graag zou ik, met hulp van wat mamaplaats influencers, een movement starten om te stoppen het “pakjesavond” te noemen en het “Sinterklaasavond” te gaan noemen. Met z’n allen. Wellicht dat dan de NTR en het RIVM dit wel overnemen voor volgend jaar.

Who is with me???

Deel dan deze blog op je fb of je insta, hoe meer hoe beter...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je