Snap
  • Mama
  • Gezond

Ik heb de diagnose pcos

Deze meneer vertelde me tussen neus en lippen door dat ik een "kralenketting" in mijn eierstok heb.

Lang getwijfeld of ik dit op zou gaan schrijven. Ik heb de diagnose pcos gekregen. Ineens vallen zoveel dingen op hun plek..

Een diagnose waar ik nog nooit van had gehoord vat in 1 omschrijving al mijn klachten die ik de afgelopen jaren nooit heb kunnen plaatsen samen.

Al jaren loop ik te rotzooien met anticonceptie. Ik reageer heftig, ik heb pijn en ontzettende lange, vervelende en onregelmatige menstruaties.

Jaren terug toen ik met mijn destijdse vriend begon over kinderen en het wilde maar niet lukken heeft geen gynaecoloog hieraan gedacht. Destijds 3 wondertjes verloren en zelfs na mijn aandringen is er niet verder gezocht. Bij het verlies van ons laatste kindje wist ik dat én ik én onze relatie dat niet zou gaan overleven.

Ik heb het na heel veel vechten, tranen en pijn gelukkig overleefd. Maar mijn relatie niet. Het was ook zo intens en heftig. Om 3 keer een kindje te moeten verliezen.

Maar ik kreeg een nieuwe vriend. En hoewel ik vaak last heb van mijn hormonen. En vaak ontzettend moe ben. Hadden wij het ontzettend leuk. Wij waren precies een jaar samen toen wij erachter kwamen dat wij geheel ongepland. Maar niet minder gewenst, in verwachting waren van onze lieve zoon. (Achteraf een wonder voor iemand die verminderd vruchtbaar is) ook tijdens mijn zwangerschap heel veel hormoonschommelingen gehad waar ik moeilijk mee om kon gaan. Ik voelde me vaak depressief en onzeker. Bang dat ook dit kindje het niet zou gaan halen. Maar dit wonder is het wel gelukt. En is volledig gezond, dan wel door een keizersnede ter wereld gekomen.

Na mijn bevalling veranderde er weinig in mijn menstruaties. Ik bleef een emotioneel wrak. Mijn haar blijft uitvallen (ja ondertussen 2 jaar verder) en ook het afvallen wil eigenlijk niet vlotten.

En nu na 9 weken lang ongesteld te zijn geweest. En met spoed doorgestuurd te zijn naar het ziekenhuis. Kwam ik met toeval bij een gynaecoloog die hierin is gespecialiseerd. Deze meneer vertelde me tussen neus en lippen door dat ik een "kralenketting" in mijn eierstok heb. de menstruaties, haaruitval, overgewicht, op sommige plekken mannelijke haargroei en de acne. Alles valt op zijn plaats.

En nu?! Nu een zware hormoonkuur om te kijken of mijn lijf weer een beetje normaal kan worden. En ik? Ik moet dit allemaal een plekje geven. 

7 jaar geleden

Veel buikpijn, na de bevalling rugpijn als ik ongesteld moet worden. Verder weinig. PCOS is bij mij geconstateerd toen ik stopte met de pil, wilde van hormonen af, en na 5 maand nog niet ongesteld en veel buikpijn. Had 30 cystes ongeveer bij mijn eierstok, maar was niet kwaadaardig zou zelf weggaan, maar ik zal hier wel elke keer last hebben als ik ongesteld moest worden, was ook zo. Na een week was ik ongesteld en daarna had ik cyclussen van 3 week tot 3 maand. Maar mijn eiersrpong was altijd netjes na 2 week ongesteld.

7 jaar geleden

Ja dat lijkt me het best, ik heb indd ook vooral buikvet. Niet dat ik verder supppper slank ben. Maar krijg het er ook bijna niet af. Vind het wel prettig dat ik zo mensen tref die het begrijpen en kennen. Mijn omgeving begrijpt er weinig van, en vinden me nu met die hormoonkuur vooral negatief en lastig

7 jaar geleden

Zo dat is indd snel, maar fijn dat het zo "makkelijk" is gelukt. Heb je verder geen klachten?

7 jaar geleden

Hey meissie Beetje cru maar welkom bij de 'club' .... Het liefst had ik er niet bij willen horen maar ook ik heb pcos... Wat ontzettend naar dat je 3 x een kindje verloren bent, en wat fijn dat je nu een zoontje hebt! Ik heb zelf 2 meiden met flink leeftijdsverschil en nu bezig voor een derde... Hoeveel aanvallende vooroordelen ik.al.heb gehad met ga toch afvallen dat lukt toch makkelijk!? Mijn god ik kan ze niet meer tellen... Ik heb alleen vet op mijn buik verder niet dus het meest lastige om eraf te krijgen. Zoals je plaatje het mooi verwoord what doesn't destroy You.... En tot die tijd maar een beetje elkaar steunen toch??? :-)