{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb de diagnose pcos

Deze meneer vertelde me tussen neus en lippen door dat ik een "kralenketting" in mijn eierstok heb.

Afbeelding blog 'Ik heb de diagnose pcos' Achtergrond blur afbeelding

Lang getwijfeld of ik dit op zou gaan schrijven. Ik heb de diagnose pcos gekregen. Ineens vallen zoveel dingen op hun plek..

Een diagnose waar ik nog nooit van had gehoord vat in 1 omschrijving al mijn klachten die ik de afgelopen jaren nooit heb kunnen plaatsen samen.

Al jaren loop ik te rotzooien met anticonceptie. Ik reageer heftig, ik heb pijn en ontzettende lange, vervelende en onregelmatige menstruaties.

Jaren terug toen ik met mijn destijdse vriend begon over kinderen en het wilde maar niet lukken heeft geen gynaecoloog hieraan gedacht. Destijds 3 wondertjes verloren en zelfs na mijn aandringen is er niet verder gezocht. Bij het verlies van ons laatste kindje wist ik dat én ik én onze relatie dat niet zou gaan overleven.

Ik heb het na heel veel vechten, tranen en pijn gelukkig overleefd. Maar mijn relatie niet. Het was ook zo intens en heftig. Om 3 keer een kindje te moeten verliezen.

Maar ik kreeg een nieuwe vriend. En hoewel ik vaak last heb van mijn hormonen. En vaak ontzettend moe ben. Hadden wij het ontzettend leuk. Wij waren precies een jaar samen toen wij erachter kwamen dat wij geheel ongepland. Maar niet minder gewenst, in verwachting waren van onze lieve zoon. (Achteraf een wonder voor iemand die verminderd vruchtbaar is) ook tijdens mijn zwangerschap heel veel hormoonschommelingen gehad waar ik moeilijk mee om kon gaan. Ik voelde me vaak depressief en onzeker. Bang dat ook dit kindje het niet zou gaan halen. Maar dit wonder is het wel gelukt. En is volledig gezond, dan wel door een keizersnede ter wereld gekomen.

Na mijn bevalling veranderde er weinig in mijn menstruaties. Ik bleef een emotioneel wrak. Mijn haar blijft uitvallen (ja ondertussen 2 jaar verder) en ook het afvallen wil eigenlijk niet vlotten.

En nu na 9 weken lang ongesteld te zijn geweest. En met spoed doorgestuurd te zijn naar het ziekenhuis. Kwam ik met toeval bij een gynaecoloog die hierin is gespecialiseerd. Deze meneer vertelde me tussen neus en lippen door dat ik een "kralenketting" in mijn eierstok heb. de menstruaties, haaruitval, overgewicht, op sommige plekken mannelijke haargroei en de acne. Alles valt op zijn plaats.

En nu?! Nu een zware hormoonkuur om te kijken of mijn lijf weer een beetje normaal kan worden. En ik? Ik moet dit allemaal een plekje geven. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je