Snap
  • Mama

Ik had hem toch hier geparkeerd?

Dat moment...waarop je erachter komt dat je fiets gestolen is.. Dit overkomt mij toch niet???

Even snel met mijn jongste naar de Albert Heijn.. het is eigenlijk dagelijkse kost voor ons, zo ook vandaag. Hoe heerlijk is het om met je kleintje voor op de fiets dat stukje door het dorp te fietsen, je verse brood en beleg te halen en het thuis samen lekker op te kunnen eten. Dat was precies mijn bedoeling. Alleen...Ik ben halverwege die bedoeling gekomen...zo ongeveer dan.

Iedere moeder herkent zich er vast wel.. je vergeet iets es-sen-tieeeels, omdat je kind net iets vraagt, bijna iets omgooit.. de straat op loopt....of je hoofd zit gewoon net iets te vol. Dat essentiele was bij mij vandaag dus het fietssleuteltje uit het slot halen voor ik de winkel in liep.. Die ene seconde... had ik maar.....!! 

Hooguit een 15 minuten zijn we binnen geweest, ik pak bijvoorbeeld altijd de zelfscan, lekker snel klaar! Ik parkeer het winkelwagentje weer en met de kleine op de arm en de tas bungelend aan mijn arm, loop ik naar buiten. Als een soort van 'sixth sense' voel ik dat er iets niet klopt. Bizar... want in een blik heb ik door dat het niet klopt. Hij is weg. Mijn fiets is weg. En even sta je heel raar te kijken. 

Twee mevrouwen staan hun fiets in te pakken als ze mij horen zeggen dat mijn fiets weg is. Ze proberen nog te helpen door te vragen of ik hem niet ergens anders neer had gezet (het overkomt henzelf ook zo vaak.... hihi...ik herken het een beetje...). Of...Was ik niet toevallig met de auto gekomen, vergis ik me niet? Nee...helaas... ik ben echt met de fiets gekomen en hier stond hij. 

De tas met boodschappen laat ik achter in de winkel..die is te zwaar om de hele weg terug te dragen. Als ik vervolgens wegloop met mijn kindje aan mn hand en de telefoon aan mijn oor om mijn vriend te bellen, barst ik toch even in huilen uit van onmacht! Wie doet nou zoiets?? Je kunt je bijna niet voorstellen dat er zulke mensen zijn...tot het je zelf overkomt. En dan nog kun je er niet bij...

Wat is er in die relatief korte periode gebeurd denk je achteraf.... Iemand moet gewoon op de uitkijk gestaan hebben..om maar te zien welke fiets er geparkeerd wordt en wie hem vergeet op slot te doen. Kwestie van pakken en weggaan... Ik zie in mijn hoofd al een vies, vadsig mannetje met een wit,  te kort t-shirt en een peuk op de lip wegfietsen...met twee kinderzitjes erop... Helaas natuurlijk geen camera's op die plek.. niemand heeft wat gezien, maar inmiddels is mijn post al wel vaak gedeeld op facebook. Of dat iets zal helpen....... Hoop op het vinden van mijn fiets heb ik niet... wie weet staat hij allang en breed in Polen... Maar.... als ik er weer 1 iemand mee alert maak op dit soort 'kleine' dingen als je fiets op slot zetten... is dat toch weer mooi meegenomen.. 

Dag fijne fiets... ik heb je veelal veeeel te vol gepropt met kinderen, buggy's, zware boodschappentassen en nog veel meer... ik mis je enorm. In mijn hoofd ben je na het ritje met die vadsige vent in een tochtige schuur komen te staan en mis je ons, ondanks die overvolle ritjes, toch ook een beetje ;-) 

7 jaar geleden

Zeven......pfff...... ongelooflijk.. Waar haal je bijna nog de moed (en geld?) vandaan om elke keer een nieuwe fiets te zoeken? Inderdaad..hoe frustrerend is dat!! Grr...

7 jaar geleden

Haha ik ben in rotterdam al 7 fietsen kwijtgeraakt met zitjes en al. Frustratie blijft

7 jaar geleden

Wauw!! Je hebt hem gewoon teruggevonden! Dat is echt bijzonder... dan kan het delen toch nut hebben.. wat fijn voor jou! Wat zonder moeten is gewoon ellendig... Maar ook zoooo brutaal he..uit je tuin gestolen! Gewoon eng eigenlijk..dan komt het ook nog in je privesfeer. Wat is dan nog veilig... Ik hoop dat de mijne ook nog terugkomt..maar ik heb inmiddels van een lieve gulle gever een oud fietsje weer gekregen. Beetje gepoetst en wat gekregen kinderzitjes erop...ik ben weer mobiel. En zooo dankbaar voor die (snelle) actie. Dat was dan weer een enorm lichtpunt op mijn dag!

7 jaar geleden

Oh meid wat erg! Ik heb een vergelijkbaar iets meegemaakt :( De oudste werd 4 jaar en omdat de kinderen op de verjaardag buiten in de straat wilden spelen had ik de poort open gelaten. Hele dag in de tuin geweest en niets aan de hand. Na het feestje gelijk de jongste naar bed, zodat ik daarna rustig kon opruimen en afsluiten. Bij het dichtdoen van het gordijn op zijn kamertje zie ik het licht in de tuin branden. Omdat deze op bewegingssensor gaat wist ik ook gelijk dat het foute boel was... Was er ook echt ziek van, doe alles met de fiets! Ik ben destijds ook gelijk als een gek gaan delen op Facebook, en met mij ook de halve familie. Had echt honderden reacties. Uiteindelijk is mijn fiets daardoor wel na een paar weken terug gevonden! Denk dat hij uiteindelijk toch gedumpt is omdat het best een opvallende fiets was... Duim voor je dat het bij jou ook zo loopt!