{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ga op vakantie en neem mee....

Ik heb mijn wagen volgeladen ..... en ga op vakantie.

Afbeelding blog 'Ik ga op vakantie en neem mee....' Achtergrond blur afbeelding

Wat verandert je leven toch als je kinderen krijgt! Ging je vroeger op safari naar Afrika, maakte je een rondreis met je rugzakje in Australië of hing je lekker de beest uit aan de Costa Brava? Nu ga je naar een gezinshotel op Mallorca, met de auto naar een appartement in Noord-Italiëof een bungalowpark in eigen land.

Wij hebben dit jaar gekozen voor de laatste optie, omdat we een baby bij het reisgezelschap hebben. Het vreemde is dat ik momenteel meer kan genieten van de gezinsvakantie (lees: een hele dag in een subtropisch zwembad, ’s avonds je eigen prakkie koken en ’s avonds met een boekje op het terras) dan dat ik vroeger deed van een uitgebreide 5-sterrenvakantie in een luxe resort.

Hoe dat kan? Ik geniet van het plezier dat de kinderen hebben. Van het ontdekken wat ze nu weer allemaal kunnen en die lachende gezichtjes als ze nat gespetterd worden in het zwembad.

Natuurlijk is er ook een keerzijde: lukte het vroeger om met een groot koffer met z’n tweeën ruim een week weg te gaan, hebben we nu een gezinsauto met dakkoffer nodig voor een midweek of een weekendje weg.

De hele huisraad wordt meegesleept. De enorme kinderwagen en het campingbedje nemen het halve dakkoffer in beslag. Samen met het dekbed en kussen van dochterlief is het koffer al aardig vol. Tel daarbij op speelgoed, luiers, (reserve)kleren, toiletspullen, voorleesboekjes en knuffels en je kunt je voorstellen dat we wel uit dat ene koffer gegroeid zijn. Ten slotte nog de boodschapjes die van thuis meegesleept worden en de kindertjes kunnen elkaar nog niet meer zien op de achterbank.

Hoewel ik ook wel zin heb in een iets luxere vakantie heb ik dit jaar toch enorm genoten van een vakantie op deze manier. En het mooie is: je gaat met minder naar huis dan dat je gekomen bent (in tegenstelling tot eerdere vakanties waar een dagje shoppen tot de mogelijkheden behoorden).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je