{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ga niet slapen want ik ben te moe!

Afbeelding blog 'Ik ga niet slapen want ik ben te moe!' Achtergrond blur afbeelding

Nu ik dit schrijf liggen beide kinderen heerlijk op 1 oor. Al licht de babyfoon af en toe wel op wat bekend dat Sophie of aan het bewegen is. Of een gesprekje aangaat met haar knuffel. Al kan het ook een hoop herrie zijn omdat ze echt niet meer moe is, maar dan hoef ik meestal niet op het aanspringen van het beeldscherm te wachten ?

Normaal slaapt Sophie gelukkig erg goed maar de laatste tijd zijn haar dagen wat onrustiger, is haar neus verstopt en voel ik ook nog een kies doorkomen. Dit alles maakt dat ze deze week al twee nachten bij ons in bed heeft geslapen. Want als je heel moe bent van de dag, dan ga je natuurlijk ‘s avonds niet slapen. Stiekem heel gezellig in het begin maar vreselijk irritant als iedereen dus heerlijk ligt te slapen, behalve ik. Laat ik jullie dan ook even meenemen naar afgelopen nacht:

Sophie was de hele dag al hangerig en had die nacht ervoor mij via de babyfoon wakker gehouden. Ik was nog niet op het punt gekomen dat ik uit bed moest (lang leven de spraakfunctie!) maar echt slapen zat er ook niet in. Dus de volgende dag heb ik met heeel veel geduld overleefd. Sophie lag na,  voor mijn gevoel, een dag van 400 uur in bed. En ik ben samen met Noah ook  naar bed gegaan. Lekker vanuit bed nog even tv kijken en hopelijk op tijd slapen. 

Sophie dacht hier echter anders over. Een miljoen keer draaien en 368 triljoen keer klagerige geluiden maken, maar slapen ho maar. Steeds viel ze wel in slaap maar werd dan al snel weer wakker. Dan begon ze te jammeren om dan weer in slaap te vallen, weer wakker te worden enzovoorts. Ik ben haar dus toch maar haar uit bed gaan halen want dat onrustige gejammer is zielig. Zodra ik de slaapkamer deur opende gingen gelijk alle remmen los en huilde ze alsof haar leven ervan af hing. Voordat iedereen medelijden heeft: 1 seconde later moest ik alle dingen in haar kamer alweer benoemen en wou ze in haar tipitent spelen, dus het viel allemaal wel mee. 

Maargoed! Sophie dus mee naar bed. Daar merkte ze gelijk de tv op. En zo toegefelijk als ik dan weer ben ruilde ik mijn guilty pleasure tv in voor kinderprogramma’s. Ik was zelf onderhand zo moe dat ik naast haar ben gaan liggen en steeds bijna wegviel. Bijna dus, want om de 10 minuten zat een klein draakje met haar gezicht in die van mij omdat ik echt even moest benoemen wat voor dier zij nu weer op tv zag voorbij komen.

Samen gezellig gaan slapen zag Sophie dus totaal niet zitten. Ze viel wel steeds half weg maar veerde dan weer op met een hoop gebrabbel... lekker jezelf wakker houden ?Toen ze ook nog opmerkte dat Noah in de cosleeper lag en ze over mij heen wou klimmen om bij hem te gaan kijken was ik er klaar mee. Ik zag mezelf al met twee wakkere maar heel vermoeide kinderen zitten. Dus hup! Lichten uit en slapen jij.

Nou, ik weet niet op hoeveel manieren je in een bed kan liggen. Maar Sophie heeft ze allemaal zonder twijfel uitgeprobeerd. En toen kwam ook nog haar vader de kamer binnen om naar bed te gaan. Alsof we net een feestje waren gestart zo blij was ze. Weer rechtop en al roepend en wijzend: papa, papa!

Dus weer opnieuw toespreken, haar laten liggen en weer opnieuw beginnen met het gedraai. Nog een discussie met mijn man gevoerd aangezien die erom moest lachen, wat Sophie uitnodigde ook heeeeel hard te gaan lachen. Maar ik weet dat hij gelijk in slaap valt en ik dan met een wakker kind over blijf. Iets wat overigens ook precies 3 minuten later gebeurde ?‍♀️ Die man slaapt overal doorheen, niet te doen zo irritant hahaha.

Uiteindelijk viel mevrouw na nog een flesje limonade in slaap. Helemaal dwars in bed met een voet in mijn gezicht. Tijdens de nachtvoeding van Noah begon ze nog wel te brabbelen maar gelukkig viel ze snel weer snel in slaap. Toen heb ik maar weer besloten dat ze altijd lekker in haar eigen bed moet liggen. Al weet ik nu alweer dat als ze echt verdrietig is of het zwaar heeft we toch wel weer toegeven. En ach, liever slapen met een kind dwars in je bed dan niet slapen door 100 ritjes naar haar slaapkamer. Ik ga alvast een mega bed bestellen voor als het straks twee kinderen zijn die in ons bed liggen ?♥️

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je