{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik durf eindelijk nee te zeggen

En jij?

Afbeelding blog 'Ik durf eindelijk nee te zeggen'

Nee zeggen, dat vond ik altijd heel lastig. Als iemand me wat vroeg zei ik liever ja. Het maakt me serieus echt niets uit om iets voor een ander te doen, maar als ik eerlijk ben durfde ik het soms ook niet. Gevolg op een gegeven moment liep ik over. Ik was altijd maar in de weer voor een ander en vergat mijzelf. Ik dacht nee, maar zei uiteindelijk toch weer ja. En of ik daar gelukkig van werd, nou nee dus.

Sinds ik moeder ben, en zeker nu er drie kids zijn, heb ik besloten mijzelf terug te fluiten. Zo kan het niet doorgaan. Waarom wilde ik toch altijd iedereen pleasen. ik heb toch zelf ook een mening. Soms is nee gewoon een beter antwoord dan ja, maar ik bleef het lastig vinden. En volgens mij ben ik niet de enige, en hebben veel moeders hier last van. Ik besloot hulp te zoeken bij een coach. En samen kwamen we een heel eind.

Deze tips kreeg ik van haar, misschien heb je er ook iets aan.
* Als ik nee zeg, wijs ik een ander niet af. Ik geef gewoon antwoord op een vraag.
* Je hoeft niet te liegen. Nee is nee en je bent aan niemand daar iets van verantwoording over schuldig.
* Enne zeggen anderen altijd ja tegen jou? Nee! Let maar eens op hoe vaak een ander nee zegt op een vraag die jij stelt.

Fijn weekend lieve mama's. Ik heb net 'nee' gezegd tegen een uitnodiging voor een etentje met vrienden as zaterdag (vond ik heel lastig) maar ik heb het gedaan. Ga dit weekend veel liever chillen met mijn gezin!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #psyche

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je