{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik doe ook maar wat.

Afbeelding blog 'Ik doe ook maar wat.' Achtergrond blur afbeelding

Bijna 5 jaar mag ik de naam mama dragen, iets waar ik ontzettend trots op ben. Ben hoteldebotel op mijn kindjes en prijs me gelukkig met mijn koningskoppel.

Maar al die dingen samen maken mij echt geen perfecte moeder. Ik doe ook maar wat. Soms ben ik een loedermoeder, pak ik het liefst een knijpfruit dan dat ik een fruitsalade voor ze in stukjes snij. Geef ik ze een broodje ipv de standaard vlees, groente en aardappels avondeten. Als er hier überhaupt groente gegeten word door ze. 

Twee keizersnedes heb ik gehad, ik heb mijn kinderen niet zelf op de wereld gezet. Maakt mij dat een slechte moeder. NEE! Want elke dag ben ik nog dankbaar dat we hier in Nederland de mogelijkheid hebben tot het krijgen van. Mijn lichaam heeft twee keer de bijzondere taak gehad om twee kinderen te laten groeien in MIJN buik.

Ja ik gaf de fles, borstvoeding heb ik geprobeerd en het past totaal niet bij mij. Maakt mij dat een slechte moeder. NEE! En eerlijk gezegd, ik vond het makkelijk. Zo kon papa ook een momentje met zijn kind hebben.

Vaccineren, ja mijn kinderen worden gevaccineerd. Omdat ik denk dat dit juist is voor mijn kinderen, wij hebben die beslissing genomen om ze te laten vaccineren. Punt uit. Maakt mij dat een slechte moeder. NEE!

In de ogen van mijn kinderen ben ik de perfecte moeder, ben ik degene waar ze tegen opkijken, ben ik degene die hun normen en waarden geef waarvan ik denk dat die belangrijk zijn, ben ik degene die ze elke dag naar bed brengen, uit bed haal, te eten geeft, met ze op de bank lig als ze ziek zijn, met ze op tafel dans als ze jarig zijn.

Respecteer elkaars keuze.

Elke moeder doet maar wat. Maar ze doen wel wat voor hun het beste werkt. Ze doen het uit liefde voor hun kinderen. Wat hun denken dat het beste is voor de kinderen. Help elkaar als de één het moeilijk heeft, geef advies maar trap elkaar niet de grond in.

Het is zo makkelijk om vanaf een telefoon of achter de pc iemand compleet de grond in te trappen. Niemand weet hoe die moeder zich voelde toen ze iets op facebook of een forum plaatste. Niemand weet hoeveel moeite die moeder heeft gehad om het überhaupt te typen. De mama's die wel hun zwaktepunten beschrijven, hun mindere en goede kant laten zien, zich kwetsbaar opstellen. Applaus voor jullie. In mijn ogen zijn jullie sterke vrouwen. Want ik vind hun zoveel meer dapper dan degene die alleen maar typt om een ander de grond in te trappen. 

Liefs en tot snel.

Desléy.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je