{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben veranderd in een levende speen.

Hoe kom ik van de borst af?

Afbeelding blog 'Ik ben veranderd in een levende speen.' Achtergrond blur afbeelding

Je leest het zo vaak, kinderen die maar niet hun speen willen wegdoen of tieners die nog met een knuffel slapen maar wat als je zelf bent veranderd in een levende speen en een wandelde knuffel?

Als je kind vastgegroeid zit aan de borst en niet zonder jou wilt slapen. Seppe is inmiddels één jaar oud maar slaapt nog steeds het liefst dicht tegen mij aan en gebruikt mijn borsten als speen om in slaap te komen.

Voor Seppe heb ik al drie kinderen borstvoeding mogen geven maar nog nooit zo lang.

Bij mijn twee dochters was het niet zo’n probleem om de borstvoeding af te bouwen, die waren niet zo gehecht aan mijn borsten en pakten ook een speen. Bij de jongens is het een ander verhaal.

Mats mijn oudste zoon was een flessen weigeraar zoals ze dat noemen en wilde nooit uit een fles drinken, een speen was al helemaal uit den boze. Ik kan je nu alvast vertellen dat je je geld echt niet aan honderden verschillende flessen of spenen moet uit geven want ze gaan het dan echt niet doen. Seppe precies hetzelfde. Ook al is hij nu al een jaar oud, drinkt hij uit een tuitbeker en eet alles mee, toch wil hij om in slaap te komen de borst.

Ik noem het dan ook geen fles weigeren maar ik heb gewoon borsten mannen.

Seppe is wel de eerste van de vijf kinderen die als baby ook bij ons in bed slaapt. Dit is begonnen nadat ik inmiddels mijn slaap belangrijker ging vinden dan zijn eigen bed. Iedereen waarschuwt je natuurlijk al van te voren dat dit geen goed idee is en misschien hebben ze ergens gelijk. Seppe slaapt nu het liefst dicht tegen mij aan met zijn speen 'de tepel' in zijn mond, tot grote frustratie van mijn man die nog net zijn bed niet uitrolt.

Laatst las ik een artikel dat je dit monkey moeders noemt maar ik wil helemaal geen monkey meer zijn. Ook mijn man is het aardig zat en wil zijn bed en vrouw weer terug. Er is geen betere anticonceptie dan borstvoeding en een kind in bed (soms 4).

Heel stiekem moet ik ook eerlijk bekennen dat ik het soms heerlijk vind om hem in mijn armen te hebben. Seppe mijn laatste baby, ik geniet zo van hem.

Hij is in ieder geval goed gehecht en dan met name aan mij.

Nu is het tijd om te stoppen maar ik krijg het maar niet voor elkaar. Hij blijft zo lang huilen en met vier andere kinderen die ook willen slapen is dit niet altijd even fijn. Ik ben ook niet goed in het laten huilen dus na een tijdje geef ik hem maar weer die tiet maar zo blijf ik het dus in stand houden.

Bij de speen was het makkelijk, nadat die meiden alle spenen kapot hadden gebeten en ik ze niet meer bijkocht, was het gewoon klaar en kon ik gewoon zegen ‘sorry hij is stuk’. Bij Seppe gaat dit nog niet en laten we zeker niet wachten tot het moment hij mijn spenen kapot gaat bijten.

Tips zijn welkom 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je