{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben op...

Afbeelding blog 'Ik ben op...'

Ik kan niet meer, ik ben helemaal op. Niet door de baby hoor! Dat gaat gelukkig wat beter met slapen, mits ik er voldoende tijd en energie in stop. Iets wat ik zeker wel over heb voor een rustige en blije baby! 
Nee, het gaat om de stress. Elke keer weer nieuwe spanningen en stress. Het van hot naar her gestuurd worden en nergens echte hulp vandaan krijgen. Elke keer achter de feiten aan lopen en voor een voldongen feit worden gesteld waar we maar weer mee moeten dealen. En nu ben ik op, ik kan eigenlijk alleen maar huilen heel de dag. Ik ontvlucht het huis en loop met de kinderwagen en hond verdoofd rond. Blik op oneindig en gedachten uit. Maar zodra ik binnenstap zie ik de gespannen kop van mijn man en hoor ik zijn stress in alles wat uit zijn mond komt. Naar mij, onze kinderen en zelfs de hond. Ik zal zelf niet veel beter rondlopen vrees ik, want het steekt elkaar behoorlijk aan. 
Een half jaar zitten we nu in de Wsnp. Iets wat eerst als een bevrijding voelde, de druk van de schuldeisers van je nek af. Nu voelt het eerder als een molensteen om mijn nek. 

We blijken na een half jaar een achterstand in betaling te hebben. Een flink bedrag ook, waar in eerste instantie geen tekst en uitleg over werd gegeven. Gewoon de mededeling dat dit bedrag te weinig was binnen gekomen en hoe we het wilde gaan terugbetaling binnen de regeling. Na wat over en weer mailen begrepen wij een beetje waar dit bedrag vandaan kwam. Als eerste is er geld geleend uit de boedel om een auto van te bekostigen. Mijn werk vereist namelijk een auto, staat zelfs in mijn contract, en zonder auto geen werk en dus ook geen inkomen. Dit bedrag gingen wij terug betalen in de 3 jarige regeling, en aangezien het geen enorm bedrag was konden we dit prima met waar we van moeten rondkomen. Nu is daar behoorlijk wat bij opgeteld. De maand juli schijnen wij niets te hebben afgedragen, nee logisch want we kwamen ook pas 17 juli in de sanering en wisten toen nog niets over een vrij te laten bedrag enz, maar blijkbaar hadden wij toen toch al moeten aflossen. Ook heeft mijn man op zijn vorige werk middels een bonusregeling vrije dagen opgespaard voor na de geboorde van onze zoon. Ook dit was niet de bedoeling geweest en die extra inkomsten hadden naar de boedelrekening gemoeten. Achteraf logisch en kunnen we ons wel voor onze kop slaan zo naïef als dat we zijn. Zo stapelt het zich maar op en mogen we het zelf maar gaan uitzoeken hoe we het gaan betalen. Betalen we het niet dan worden we zonder pardon uit de sanering gezet en komen alle schuldeisers weer bij ons. No presure at all... 
Als er nu maar iets eerder was aangegeven dat het niet goed ging... 

We willen hierom budget beheer gaan aanvragen want zelf lukt het ons blijkbaar niet. Ondertussen al 6 telefoontjes verder en we worden van het kastje naar de muur gestuurd. Zelf kunnen wij geen budget beheer aanvragen, dit moet via de sociale dienst van de gemeente, maar als we die bellen hebben ze geen idee waar wij het over hebben. Einde van het liedje, het is nog steeds niet geregeld.

Daarnaast kregen we ook een aantal adviezen via de Wsnp-hulplijn welke we meteen op de mail hebben gezet naar de bewindvoering. Iets wat blijkbaar niet op prijs werd gesteld want onze reactie werd als niet netjes bestempeld... ja uuh... wij proberen ook maar te overleven??? 

En nu, nu kan ik niet meer. Ik ben helemaal op en kan niets meer hebben. Ik wil het gewoon allemaal even uitzetten...een dag geen spanningen en stress. Een dag leuk en gezellig doen met de kinderen en mijn man zonder dat daar die eeuwige spanning en het niets kunnen hebben van elkaar tussen in hangt. Ik wil dit gewoon niet meer! Maar helaas...ik moet.. 
Komt dit ooit nog wel eens goed?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #spanning, #moe

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je