{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben mama, niet perfect!

Afbeelding blog 'Ik ben mama, niet perfect!' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben geen perfecte mama, helemaal niet. Ik maak fouten.
Sommige avonden ben ik te moe om Casper in bad te doen voor het slapengaan of vergeet ik zijn (één) tandje te poetsen. Zo zal hij ook wel eens groentepap uit een potje eten in plaats van vers gemaakt, uit tijdgebrek. Soms laat ik hem "zelfstandig" spelen terwijl ik strike in de zetel lig, ook al heb ik hem de hele dag moeten missen. Toen hij 4 maanden oud was, is hij zelfs van de verzorgtafel gevallen. Ik weet nog steeds niet hoe dat is kunnen gebeuren. Ineens lag hij op de grond, te krijsen. Ik trilde over heel mijn lichaam, terwijl ik mijn kind probeerde te troosten. Ik was niet in staat om naar het ziekenhuis te rijden en ik wist niet wat doen, dus belde ik mama. Nog geen 5 minuten later stonden mama en papa aan de deur. We belde de dokter voor de zekerheid, maar er was niks om ons zorgen over te maken. Stilaan kalmeerde Casper en toen drong het pas tot me door, ik heb mijn kind laten vallen. Ik keek even weg en bam daar lag hij. Ik ben een slechte moeder. Die dag, dat moment, vergeet ik nooit meer. Nee, ik ben geen perfecte moeder.

Ik ben wel een liefhebbende moeder. Ik zal mijn kind eten geven als hij honger heeft en troosten bij verdriet. Ik zal hem beschermen op alle mogelijke manieren. Ik zal altijd hard werken om hem te kunnen geven wat hij nodig heeft, zodat hij zou kunnen studeren, zonder zich van iets aan te trekken. Ik zal hem toestoppen en de nachtmonsters wegjagen of troosten bij een enge droom. Ik zal hem verzorgen als hij ziek is en zijn hartje proberen lijmen bij een teleurstelling. Ik zal altijd van hem houden, ongeacht zijn kuren.

Ik zal er alles aan doen om hem gelukkig te maken en ik doe dat op MIJN manier, met vallen en opstaan.

Nee, ik ben niet perfect. En jij?Afbeelding blog 'Ik ben mama, niet perfect!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je