{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben in shock, 200 euro voor sinterklaascadeautjes?

Opgebiecht door moeders op het schoolplein

Afbeelding blog 'Ik ben in shock, 200 euro voor sinterklaascadeautjes?'

Dit weekend is het eindelijk zover. Zondag vieren we pakjesavond. Zoals ik al eerder blogde zijn wij dol op de feestdagen en hadden de kids hun lijstjes al ruim op tijd af en kunnen ze niet wachten tot de goedheiligman wat cadeautjes achterlaat.

Dit jaar vieren we pakjesavond samen met de opa's en de oma's. Morgen ga ik met de kinderen pepernoten bakken, we halen lekkere hapjes in huis en dan kan het feest zondag goed beginnen. De afgelopen weken heb ik cadeautjes voor de kinderen gekocht. Twee wat grotere cadeaus en verder gewoon wat kleine frutseldingetjes om mee te knutselen en een leuke familiespel. Ik denk dat ik rond €70 euro per kind heb uitgegeven en dan nog een gezinscadeau van rond de €40.

Nu stond ik met wat moeders op het schoolplein en raakten we in gesprek over het bedrag dat je uitgeeft per kind aan Sinterklaascadeaus en ik was echt in shock! Sommige moeders vertelden dat ze per kind bijna 200 euro uitgeven aan cadeaus. Een heeft er zelfs vier kinderen, dat is dus 800 euro!!!

Jongens ligt dit nu aan mij of is dit gewoon niet meer normaal? Ik bedoel, ik vind het heerlijk om mijn kinderen te verwennen met Sinterklaas, maar als dit bedrag nu al de norm is. Wat krijgt je kind dan als hij 12 is? Het is ook niet dat ik zoveel geld niet kan betalen, maar ik wil het gewoon niet. De halve wereld heeft niet te eten en zelfs in Nederland zijn er super veel gezinnen die geen Sinterklaas kunnen vieren omdat ze het geld niet hebben. Ik weet ook wel dat ik die problemen niet kan oplossen, maar wil mijn kind wel leren dat veel en duur niet de norm is. Ik bedoel er moet toch iets van een middenweg zijn?

Ik ben echt geschrokken van deze bedragen. Wat geven jullie uit per kind voor Sinterklaas? Ik ben gewoon benieuwd, want ik vind het persoonlijk erg veel geld, maar als een ander het wel wilt uitgeven, is het natuurlijk niet aan mij om daarover te oordelen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je