Snap
  • Mama
  • sinterklaas

Ik ben in shock, 200 euro voor sinterklaascadeautjes?

Opgebiecht door moeders op het schoolplein
6 jaar geleden

Wij besteden ongeveer 15 euro per kind. Lootjes in de familie is ook 15 euro pp. Voor de kinderen heb ik prachtige dingen op marktplaats gevonden. En zelfs iets gratis! Een leuk feest met leuke cadeaus hoeft echt niet duur te zijn. Het gaat toch om het gezellig samen zijn en dankbaar zijn voor wat je krijgt?

6 jaar geleden

Hallo Lin, Sinds ik er alleen voor sta krijgen de kinderen voor zo'n €25,= per kind en net als andere ouders kijk ik het hele jaar naar aanbiedingen en de Action staat bij mij hoog genoteerd. Als vanaf oktober de speelgoedboeken binnen vallen kies ik daar nog wat van uit. Mijn oudste vroeg een robotaapje van 12,95 bij intertoys, bij de action waren ze 6,99. Hij heeft alleen een andere kleur. De tweede wilde graag een hele grote doos met kleurpotloden hebben van 12,95, nu was ik 4,99 kwijt. Maar die verschillen zijn niet van deze tijd hoor. Toen ik in groep 8 zat kreeg ik van mijn ouders leuke kleine cadeautjes, maar ik heb toen wel eens tegen mijn moeder gezegddat ik het niet eerlijk vond dat andere meisjes uit mijn klas een nieuwe fiets kregen of een tv voor op hun kamer. Mijn moeder zei toen: dat komt omdat hun ouders zoveel werken, dat ze nooit thuis zijn, daarom krijgen ze van die dure cadeaus. Later kwam ik ze tegen bij een kerstdiner, ik was toen 19 jaar en juist deze meiden zaten daar en zaten stijf van de drugs. Eentje is toen het restaurant uitgezet omdat ze een joint wilde draaien en dat wilde de eigenaar niet. Toen ik het de volgende dag aan mijn moeder vertelde vroeg ze: ben je nu nog jaloers op ze? Ze hadden genoeg geld, maar geen aandacht. Laten we hopen dat ze een goede hulpverlener vinden. Dat hoopte ik ook voor ze.

6 jaar geleden

Ja, 200,- per kind is veel. Ik heb zelf 4 kinderen en ik kan echt geen 200,- per kind uitgeven. Maar alles in de speelgoedwinkels is gewoon echt duur. Ik koop het hele jaar door steeds wat in, zodat ik niet ineens veel geld moet uitgeven en ineens alles moet kopen. Het hele jaar door een beetje tot het eind november is en dan hebben wij voor onze 4 dochtertjes van 11, 7, 4 en 2 genoeg cadeautjes. Ik koop ook gewoon bij de kringloop want daar hebben ze prima speelgoed etc... Niks mis mee en het gaat niet om het geld of om de hoeveelheid cadeautjes maar om wat ze echt heel leuk vinden en echt ook wat aan hebben. Wij kopen overigens niet enkel speelgoed maar ook warme sokken, heerlijke pyjama's maar ook ondergoed want dat is ook nodig en ze zijn er altijd blij mee. En speelgoed is gewoon goed kijken waar je het voordelig kan kopen, nieuw of tweedehands, het maakt het kind niks uit en ze weten er niks van. Ze zijn blij en dankbaar met wat ze krijgen. Tenminste, hier wel! Haha. Maar 200,- per kind gaat mij persoonlijk te ver. Het moet wel leuk blijven... Kerst komt er ook nog aan en oud en nieuw en dan kopen wij ook altijd nog een kleinigheidje voor de kinderen en mijn man en ik voor elkaar. Het moet wel leuk blijven. Ik wil niet in Januari op water brood leven zeg maar ;-) Toevallig hebben wij vanmiddag pakjes uitgepakt en ontzettend blije kindjes voor tussen de 50 a 70 euro per kind en echt, ze hadden veel!

6 jaar geleden

Hier worden ze ook gewoon verwend.ik zit zelfs boven de 200 euro per kind als ik het optel. Ieder zijn meug toch. Hier met de verjaardag en met de sint en het ene jaar geef ik meer uit dan het andere jaar. Hier waarschijnlijk het laatste gelovige jaar van de jongste, daarna word er gewoon een normaal budget uitgegeven. Eigenlijk net hoe het uitkomt. Jaren dat het veel minder koste en jaren dat het duurdere cadeau,s zijn. Geef liever iets duurs waarvan ik weet dat ze er iets mee doen, dan die goedkope prullaria die ik binnen 3 maanden weg kan doen.