{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben gek op mijn kids maar ook op mijn werk!

De uitdrukking 'werkende moeder' is overbodig. Volgens mij ben je als moeder altijd druk of je nou thuis bij de kinderen bent of veel werkt buiten de deur. Ik geniet van mijn driedaagse werkweek maar zou op dit moment niet meer willen werken. Op de dagen dat ik thuis ben wens ik soms dat ik op mijn werk zou zijn en als ik moet werken wil ik soms zo graag lekker bij mijn kindjes blijven. Herkenbaar?

Afbeelding blog 'Ik ben gek op mijn kids maar ook op mijn werk!' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben een werkende moeder en kan mij er niets bij voorstellen dat ik volledig thuis bij mijn kinderen zou zijn. Geloof me, ik ben echt dol op mijn kinderen, maar na vier dagen weekend ga ik vaak juichend weer naar mijn werk.
Overigens snap ik moeders die echt graag thuis willen blijven, maar toch werken, niet altijd. Als je iets echt graag wil moet je dat namelijk gewoon doen als het kan. Je leven zal er dan op financieel vlak mogelijk heel anders uitzien, helemaal wanneer je partner geen topsalaris heeft. Ik vind dat je je dromen moet volgen en als je echt graag 100% thuis wilt zijn dan moet je daar andere dingen, zoals vakanties en/of dure kleding, daarvoor laten. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar wat ik probeer te zeggen, onderzoek altijd of je je dromen waar kunt maken.

Het geweldige Nederlandse verlof :S

Ondanks dat ik dolgraag werk vind ik het verlof in Nederland echt heel slecht geregeld. Ik ging er beide keren met 34 weken genoodzaakt uit en had daardoor maar tien weken na de uitgerekende datum om thuis bij mijn kindjes te blijven. Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om mijn kindjes met die leeftijd al naar de opvang te brengen. Om die reden nam ik na de geboorte van Ezra ouderschapsverlof én vakantie op. Toen Ezra zeventien weken oud was ging ik weer aan het werk. Nog steeds veel te snel maar ik vond het wel fijn om mijn wereld weer wat te vergroten na maanden met luiers, voedingen en badjes. Ik ging op dat moment 32 uur werken. Drie dagen op kantoor en één dag thuis die ik verdeelde over twee dagen. Tussen Ezra zijn slaapjes door sprokkelde ik de uren bij elkaar en soms moest ik nog door terwijl hij wakker was of in de avonden.
Na een half jaar merkte ik dat het teveel was en ik moeilijk de balans kon vinden. Ik wilde er 100% voor Ezra zijn wanneer ik thuis was. Ik besloot vier uur ouderschapsverlof op te nemen zodat ik mijn uren makkelijk kon maken tijdens zijn slaapjes en er echt voor hem kon zijn wanneer hij wakker was.

Een half jaar thuis!!!!!

Ezra ging op dat moment één dag in de week naar de gastouder. Sander was één dag thuis en mijn moeder paste een dag op. Ideaal vond ik deze verdeling van de dagen. Ik ben een voorstander van een kinderopvang/gastouder en dat Ezra één dag in de week naar oma mocht was een groot feest.

Toen ik zwanger was van Eden besloot ik nog langer thuis te blijven na zijn geboorte. Ik ging er weer met 34 weken uit en bleef 26 weken thuis. Halleluja! Een half jaar niet werken. Natuurlijk betekent dit ook weer iets voor je salaris maar jongens....die eerste tijd met je baby krijg je nooit meer terug en ik wilde degene zijn die mijn baby zijn voeding gaf in plaats van de leidster van de kinderopvang.

Afbeelding blog 'Ik ben gek op mijn kids maar ook op mijn werk!'

Deze wil je toch helemaal niet meer dan drie dagen in de week moeten missen!

De juiste verdeling

Vanaf Eden zijn geboorte stapten wij van een gastouder over naar de kinderopvang zodat Ezra en Eden op dezelfde locatie opgevangen konden worden. Ik bleef 28 uur werken, maar we kozen ervoor om een halve dag extra opvang af te nemen want thuis werken met twee kindjes leek mij niet te doen. Na drie maanden besloot ik nog meer ouderschapsverlof op te nemen. Werken is leuk en ik zou zeker niet zonder kunnen, maar ik had echt het gevoel dat ik teveel miste van mijn kinderen.

Ik ben nog steeds heel blij dat Sander er bewust voor heeft gekozen één dag minder te werken. Je merkt dat zeker in het salaris, maar dit vind ik ook weer een keuze waar je samen over nadenkt en dingen tegen elkaar af gaat strepen. Stel dat Sander fulltime zou werken zouden we van dat extra geld op een luxe vliegvakantie kunnen naar een zonnig oord. Verleidelijk maar dat papa een dag met de jongens alleen heeft vinden wij veel waardevoller.
Onze kindjes zijn vijf dagen in de week lekker thuis en gaan één dag naar oma en één dag naar de kinderopvang.

Sinds januari 2019 werk ik 24 uur, verdeeld over drie dagen en dit werkt perfect voor mij. Ik ben vier dagen 100% mama (en schoonmaakster  van mijn eigen huis natuurlijk) en dat bevalt mij prima. Toch vind ik het pittig om de kindjes op mijn werkdagen maar zo weinig te zien. Gelukkig laat ik ze in goede handen achter en is het voor hen vast en zeker fijn om ook even 'vrij' te hebben van mama.

Ik ben benieuwd hoeveel jij werkt en hoe je de verdeling tussen werken en thuis zijn ervaart.

Neem je een kijkje op mijn Instagram? Daar deel ik van alles over ons leven :)


Afbeelding blog 'Ik ben gek op mijn kids maar ook op mijn werk!'

Welkom terug na mijn zwangerschapsverlof ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je