Snap
  • Mama
  • peuterpuber
  • thuisblijfmama
  • Corona

Ik ben geen thuisblijfmama

Dit zijn eigenlijk dingen die je als moeder niet mag zeggen, althans als ik vele Facebookgroepen mag 

geloven. Deze week gaat het op verscheidende groepen het over het thuisonderwijs, over ruziënde kinderen en peutervermaak. Maar zegt er dan iemand dat ze moe zijn en het lastig vinden, dan ben je dus een in en in slecht mens en waarom heb je dan überhaupt voor een kind gekozen!?

Het toegeven dat je alles soms best een beetje pittig vind, vele durven dat niet eens meer. Ik durf toe te geven dat ik absoluut geen thuisblijfmoeder ben, dat heeft een reden en daar ben ik gewoon niet voor gemaakt. Ik ben niet gemaakt voor 24/7 peutervermaak en geen enkel momentje waarop ik even geen mama ben. Desalniettemin ben ik gek op kindjes en zou bijvoorbeeld ik prima kunnen functioneren op een kinderdagverblijf. Dat is heel anders dan de situatie thuis. Maakt dat je een slechte moeder? Ik vind van niet. Had ik dan niet aan een kind moeten beginnen? Onzin. Waarom zou je alleen kindjes mogen hebben als je alles 100% leuk en makkelijk vind, als je alleen maar 24/7 bij je kind bent? Want geloof mij, niemand vind dat, ook al zeggen ze van wel. Iedereen heeft een moment dat je even zucht en op adem moet komen.

Ik kies er bewust voor om te werken, even niet thuis zijn en uit mijn mama-rol te stappen. Financieel leuker, maar het maakt mij ook een leukere mama. Senn leert onwijs veel bij de kindjes en ik mag even volwassen zijn en even geen Lego-kastelen bouwen en autoraces houden. Begrijp mij niet verkeerd, ik doe dit met liefde samen met Senn, we hebben de grootste lol en met puzzelen ben ik nog fanatieker dan mijn 3-jarige peuter. Maar ik ben geen thuisblijfmama. En dan, ja hier komt ie, is deze situatie met thuisblijven VERREKTE lastig soms. Mede omdat ik het niet gewend ben, Senn het niet gewend is en ons gezin dit ritme niet kent.

Ben ik nu een slechte moeder? Nee.

4 jaar geleden

Nee, je bent zeker geen slechte moeder! Ik herken je verhaal direct! Heb 2 kids thuis. 1 schoolgaand en 1 van 1,5, maar ik wordt nu al lichtelijk gek! En ik werk inderdaad in de kinderopvang, en dat is zo anders als thuis. Ik mis de sociale contacten met collega's en de sfeer van werken. Maar daarom vind ik mezelf echt geen slechte moeder.

4 jaar geleden

Het is zo herkenbaar! ik heb twee kindjes van bijna 1 en bijna 3, en ik houd zo onwijs veel van hen! maar van 7 dagen per week thuiszitten met mijn frummels wordt ik echt niet gelukkig. Ik heb ervoor gekozen om 3,5 dag te werken en dat beviel goed, want dit laat mij een betere moeder zijn. En dan krijg je inderdaad de opmerking... je kiest er zelf voor.... je bent toch moeder etc. Dat doet pijn, want dan voel ik mij ook soms wel even slecht.

4 jaar geleden

Alsof ik het zelf geschreven heb! Ik ben super gek op mijn meiden maar hele dagen ze moeten vermaken en niet even te werk kunnen vind ik erg lastig. 👩

4 jaar geleden

Herkenbaar hoor! Ik probeer maar positief te blijven, de zorg goed over papa en mama te verdelen én gewoon te genieten van het feit dat we een keer niet hoeven te rennen en vliegen! Dat helpt. Evenals de lente;-)