{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben er voor je, maar ben ik er ook voor mezelf?

Afbeelding blog 'Ik ben er voor je, maar ben ik er ook voor mezelf?' Achtergrond blur afbeelding

Tegenwoordig hebben we het allemaal zo druk. We willen alle ballen zo goed en zo hoog mogelijk halen. Een carrière, een goede mama, leuke partner, vriendinnen en dan jezelf ontwikkelen. Eerlijk dit kost zoveel energie en  heb jij daar nog tijd voor?

Ik moet eerlijk zeggen doordat ik fulltime werk ik dit heel moeilijk vindt. Elke avond is het naar huis rushen om dan eten te maken, te eten en mijn dochter in bed te leggen. Daarna zou ik graag iets voor mezelf doen maar meestal ben ik veel te moe om überhaupt nog iets te ondernemen. 

In het weekend wil je zoveel mogelijk leuke dingen en aandacht aan je kind geven doordat je haar doordeweeks zo weinig ziet. Maar ik dan? Hoe ben ik gegroeid als mama? Wat vind ik leuk en waar krijg ik energie van?

We willen iedereen tevreden te houden maar hoe beter jij in je vel zit, des te leukere moeder je ook kunt zijn voor je kindje. Dus moeten we er ons realiseren dat we niet iedereen tevreden kunnen houden.

Ik ben een maand geleden de cursus seasons of motherhood cirkels gaan volgen bij Nieuwe Mama’s via de mamaplaats academy. Hier heb ik geleerd om na te denken wat mijn dromen en wensen zijn. Ik word heel blij van mezelf te blijven ontwikkelen en dus ben ik wat cursussen gaan volgen in fotografie. 

Ook heb ik geleerd hoe ik een betere balans kan vinden in mijn dagelijks leven. Dit door vooral grenzen te durven stellen. Durf op tijd te zeggen dat het teveel is, mensen helpen graag. Of dat je quality time nodig hebt met je mannetje. Dit is nog belangrijker, niet alleen papa en mama samen zijn maar ook partners/minnaars. Dus plan dingen in waar jij vrolijk van wordt en waar je energie van krijgt.

Vind jij het ook zo moeilijk om rust en balans te vinden in je dagelijkse leven? 
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je