{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben een loeder moeder...

Even een keer wat anders dan een fictieverhaal van mijn kant. In deze blog probeer ik mezelf een beetje voor te stellen en MIJN kant van het moederschap te laten zien.

Afbeelding blog 'Ik ben een loeder moeder...' Achtergrond blur afbeelding

De titel loedermoeder van het jaar gaat naar... Jup mij. Het begon al bij de geboorte van Jennifer, ik heb de 40 weken nooit gehaald en beviel met 37 weken van een klein meisje van net 2674 gram en 47 cm (op de gok), ondertussen is het al een hele dame van 98 cm en 14 kilo dus ze heeft het ook ruimschoots ingehaald.

Even terug naar het baby tijdperk. Jennifer kreeg de fles omdat ik de pijn moeite en frustratie van de borst niet aan wou gaan, ik wist toen niet dat er zoveel mensen je scheef aankijken omdat je die keuze bewust maakt. Want moedermelk is toch het beste voor je kind?.. in mijn opzich is een blije mama een blije baby of dat nou met de borst is of met de fles iedere moeder doet het goed op haar manier.

Met 3,5 maand (nee niet de 4 maanden zoals geadviseerd word door dokter Google) begonnen we met fruit POTJES. Ik bedoel hoe kan je je kind in hemeselnaam een potje geven, en dan ook nog beginnen met fruit. Hoe durfde ik! Toen Jennifer een half jaar was begonnen we met stukjes brood, alleen maakte ik opnieuw de fout om te beginnen met appelstroop. Weer waren daar de oordelen van andere moeders want heey weet je hoe leuk het is om andere moeders af te kraken omdat jou manier het beste is. (Lees die laatste zin sarcastisch).

Toen onze kleine frum 1 jaar werd kreeg ze een heel stuk slagroom taart om zelf op te eten. DENK AAN AL DIE SUIKER DIE JE IN DAT KINDERLICHAAMPJE PROPT. Oké sorry, maar hey, dat dat blije gezichtje volledig onder de slagroom dat is nog wel een extra stuk waard om naar te kijken. (Zullen we even de muur vloer en meubels die ook onder zaten vergeten.)

Ik ben sinds mijn 36 weken zws verlof ook gestopt met werken. Dit was in het begin geen bewuste keuze, ik kreeg me ontslag met als reden mijn zws, ja ik had dit kunnen aan vechten maar dan werk je toch niet meer lekker in het bedrijf. Mijn man en ik hebben besloten dat ik thuisblijf tot dat Jennifer naar school gaat.

Nog zo iets loeders: Jennifer is en blijft enig kind. Wij vinden ons gezin compleet zo, ik zelf kom uit een gezin van 2 en ben veel weggezuiverd als kind, dus dan liever een vriendinnetje mee als we een dagje weg gaan dan niet alles kunnen geven wat nodig is, zowel financiële kant als aandacht en zorg.

Jennifer heeft haar eigen iPad. Sorry wat zeg je? Jup iPad... het is mijn oude en ik hou van die gratis oppas als ik bij m'n 3e bak koffie nog niet in staat ben om normaal te functioneren. En bij alles geldt, doe het met mate, de iPad, het zwemmen, boekje lezen, kleuren, een wijntje 's avonds. OW wacht perfecte moeders drinken niet. Dat laatste heb ik niet gezegd okey..

Lieve mama’s ik hoop dat jullie snappen dat deze blog met een dikke knipoog gelezen moet worden! Iedere moeder doet het goed en iedere moeder wil het beste voor haar kind.
Geniet van het mooie weer en van de onvoorwaardelijke liefde van jullie kindje(s)!
Xoxo Stefanie

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je