{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben een Gezinsmanager

Deze blog gaat over mijn rol als thuisblijf mama en hoe ik me daarbij voel...

Afbeelding blog 'Ik ben een Gezinsmanager'

Vanmorgen wist ik het..... Ik ben een GEZINSMANAGER....!

Al jaren ben ik thuis en baal er van dat ik geen functie meer heb in het bedrijfsleven. Toen ik moeder werd dacht ik dat alles anders zou worden en dat ik het missen van een fulltime baan zou vergeten, dat het zou weg ebben.

Maar elke keer als ik de vraag krijg:"Wat doe jij eigenlijk" Sta ik een beetje met mijn mond vol tanden en te stammen dat ik voor mijn meiden mag zorgen...

Toen ik vanmorgen weer een nieuwsbrief kreeg van de dansvereniging en een mail van de juf van school waar weer wat belangrijke data en aandachtspunten instonden wist ik het! Mijn fulltime functie was er nog steeds! Mijn belangrijke naam werd alleen niet DGA-PA maar Gezinsmanager!

En ik vind dat we dit woord in de Van Dale moeten gaan krijgen hoor! De moeders van nu hebben het super druk met alles regelen en voor elkaar te krijgen dat het een fulltime job is en daar hoor een mooie naam en een goede functie omschrijving bij.

Wat vinden jullie?

Ik heb een extra agenda alleen voor alle afspraken die ik moet nakomen voor de meiden. Ballet, voorstellingen, cito toets, juffendag, afspreekdagen, zwemles en ik denk dat jullie zelf het rijtje wel afkunnen maken.

Ook zorgen voor de juiste schoenen en kleding behoort ook tot je taken. Zorgen dat er een goed uitgebalanceerd voedingspatroon is en je moet ook nog eens EHBO kunnen uitvoeren om te voorkomen dat je kind stikt in een snoepje of wanneer er grote schaafwonden zijn en beschikken over kusjes die alle pijntjes en verdrietjes in een keer kunnen weg toveren.

Als je het zo allemaal leest....waarom vind ik het dan zo moeilijk om te zeggen dat ik thuisblijf moeder ben? Omdat ik veel meer ben als dat! Dit titel past niet bij mij, en ook niet bij al die andere thuisblijf moeders! Weiger langer deze titel te dragen en noem jezelf voortaan: GEZINSMANAGER!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je