{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben een cliché geworden.

Afbeelding blog 'Ik ben een cliché geworden.' Achtergrond blur afbeelding

Voordat ik zwanger raakte had ik altijd wel een mening over al die moeders die dagelijks foto’s plaatsten op social media met van die zwijmel teksten over hun baby. Sloeg nergens op, vond ik. Aandacht zoekerij, lekker belangrijk wat dat kind allemaal wel of niet kan en wat hij of zij doet.

Wat een grap, ik doe nu precies het zelfde.

Het begon allemaal tijdens de zwangerschap al, ik was dol enthousiast en maakte de ene na de andere selfie met mijn hand op mijn buik. Geweldig vond ik het! Wat mooi allemaal! Dit moet ik delen, instagram en facebook vol gooien met die foto’s! Een foto in elkaar zetten met van alles en nog wat en de perfecte filter om aan de wereld bekend te maken dat ik zwanger was, wat leuk!!

Ik begon de ene na de andere ‘insta mom’ te volgen en genoot van elke post, iedere schattige foto en elke blog over het zwanger zijn en ga zo maar door.

Toen onze dochter geboren werd veranderde mijn instagram naam ook ineens, leek me leuk, ik post toch voornamelijk foto’s e.d. van mijn dochter dus dan passen we ook alles maar meteen aan, toch?

Elk dingetje wat ze leerde, ieder nieuw gezichtje, lachje, eerste hapje, eerste keer zitten, leuke outfits, alles gooi ik op het internet. En weetje.. waarom niet? Het enige wat me soms tegen staat is die ‘moedemaffia’, we hebben allemaal wel weer wat te melden of te vinden van hoe en wat een ander doet. Belachelijk eigenlijk, moeten we toch allemaal lekker zelf weten hoe we onze kindjes kleden en wat we met ze doen?

Ik heb zelf geen borstvoeding gegeven, maar ik vind de foto’s die sommige moeders delen daarvan, met een heel verhaal eraan prachtig. Ik werk zelf niet, maar heb absoluut respect voor de vrouwen die alles in één weten te combineren in hun leven. Wat maakt het jou nou uit wat een ander doet met haar of zijn leven? Dat is toch volledig aan hun?

Ja, ik ben ook een cliché geworden. Ik deel ook graag alles, maar ik ben er zeker achter gekomen dat dat vooral is omdat ik trots ben op haar, en ik dat graag aan anderen laat zien.

En laten we eerlijk zijn, we zijn toch allemaal gewoon super trots op onze kleine aapjes? En dat mogen wij met de hele wereld delen!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je