Snap
  • Mama

Iets met inspiratie, sprookjes en fotografie

Hoe blijf je origineel als fotograferende mama? Geen idee. Ik kijk vaak naar wat mijn kids bezig houd. Mijn inspiratie komt uit hun fantasie

Mijn kinderen zijn nu 2,5 en (bijna) 1 jaar. Ik, als echte foto gek, heb natuurlijk hun hele leventje op de gevoelige plaat gelegd. Boeken en harde schijven vol. Vrienden en familie worden compleet gestoord van me, als ik weer eens aankom met kiekjes van mijn geweldige foto modellen *zucht*. Ik ben zo'n typje dat iedere dag haar social media tijdlijn vol gooit met foto's van haar kroost, en waar niemand tegen durft te zeggen "mens, ik weet dat je fantastische kinderen hebt maar genoeg is GENOEG".... ach, ik profiteer maar van die beleefdheid.

Wel vind ik het lastig om iedere keer weer met iets "nieuws" te komen. Ik vind het leuk om in mijn foto's te laten zien, waar mijn kinderen op dat moment druk mee zijn. Of dit nu iets in hun fysieke of mentale ontwikkeling is maakt niet veel uit. Dankbaar kan ik dan ook zeggen dat we in de "sprookjes en verkleedkleding" fase zijn beland. 

Mijn oudste wil iedere dag iets anders zijn. Ik vind het erg belangrijk voor een kind om fantasie te hebben, dus stimuleer en ondersteun ik hem hier actief in. Dromen mag toch? Als hij ergens wat langer blijft hangen, kruip ik achter de naaimachine voor een nieuw pak. Zoals in dit geval "Peter Pan" al enige tijd de hoofdrol van het verhaal speelt. Tja, en kleine zus mag dan niet achterblijven natuurlijk *arme meid*. 

Een keer in de zoveel tijd bouw ik de woonkamer om tot foto studio. Pieter komt vaak al vrolijk aan rennen om mama te "helpen" (meestal van de wal in de sloot). Ik hijs de kids in hun favoriete verkleed kleding van dat moment en daar gaan we. Als de foto's mislukken hebben we in ieder geval lol gehad en daar gaat het om. 

Het terug kijken van de gemaakte kiekjes blijft het leukst (voor mijn zoon). Ik zelf vind het een leuke doorbreking van hun standaard baby albums. Gecombineerd met wat inspirerende quotes lijkt het heel wat. Ach, oordeel zelf maar. Hier wat probeersels van afgelopen week:

9 jaar geleden

Dank je!

9 jaar geleden

Bedankt!

9 jaar geleden

Mooie foto's hoor! En erg leuk zo met die achtergronden!

9 jaar geleden

Echt super origineel!