{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ideale vakantie, puur genieten van alles

Ik weet nog hoe ik zelf vroeger uit keek naar de vakantie. De uitjes, gezelligheid, ijsjes.. die herinnering wil ik mijn kind ook meegeven

Afbeelding blog 'Ideale vakantie, puur genieten van alles' Achtergrond blur afbeelding

De laatste schooldag was aangebroken, mama stond op het schoolplein te wachten. Nog even langs de bakker voor wat croissantjes en dan snel naar huis. De gang staat vol met voor ieder een tas met kleding, boodschappen, speelgoed, zwemspullen, luchtbedden, spullen voor de hond en noem het maar op!  

Papa is (met veel gemopper) al begonnen met het inruimen van de auto, terwijl mama ons (mijn zusje en ik) van school aan het halen was. Waarom moet er dan ook altijd zoveel mee?  Ondertussen rent mama als een dolle stier nog een paar keer de trap op en af met spulletjes die zij vergeten is in te pakken. En dat ondanks alle lijstjes die zij gemaakt had en netjes afgestreept had. Papa heeft eindelijk alles in de auto gekregen en laat mama weten dat zij op vakantie ook winkels hebben, mocht er nog wat missen dan kunnen wij dat altijd nog kopen als het nodig is. Hop, de auto in en op vakantie!!  
In de auto is het al een en al pret, meezingen met de Nederlandstalige muziek op de radio.

Eenmaal aangekomen op ons vakantieadres, moesten alle spullen weer de auto uit. Daar gaan we weer! Papa aan het slepen, mama aan het uitpakken, wij lekker buitenspelen en het gemopper aanhoren van welke tas eerst moest. Heerlijk die vakantiestress!

Als alles dan uiteindelijk uitgepakt was, was het tijd voor mama en papa voor een bak koffie en konden wij het eerste ijsje naar binnen slurpen! Heerlijk!  Nu is de vakantie echt begonnen. Elke dag uitslapen en verse broodjes eten. Elke dag leuke dingen doen, van zonnen en zwemmen tot dagjes uit naar dierentuinen en attractieparken. Omstebeurt mochten mijn zusje en ik kiezen wat wij s'avonds gingen eten en indien wij dat niet mochten, dan wisten wij al dat wij naar de MC Donalds of een pannenkoekenhuis gingen. Elke avond opblijven tot het donker was. Wat was dat genieten! Genieten van de bekende vakantiestress van je ouders, van het rustig wakker worden, de verse broodjes, de uitstapjes, de vele ijsjes, het lekkere eten en de vrijheid van geen school! De vakantie leek wel maanden te duren en ik kwam er op latere leeftijd pas achter dat de vakantie maar 6 weken duurde. Had ik dat nu ook nog maar! 

Nu zit ik zelf in de rol van mama. Dan gaat ons zoontje nog niet naar school, maar wij halen wel croissantjes voor onderweg. En de bekende lijstjes, het afstrepen en op het laatste moment rennen door het huis als een dolle stier, vind ik heerlijk! Wat mij betreft is de vakantie dan al begonnen en denk ik terug aan de tijd dat mijn ouders zo bezig waren.  Ik zet alle tassen in de gang en mijn man ruimt de auto in. Jeetje, moet dat allemaal mee? Ja schat, dat moet allemaal mee. Maar zet deze tassen maar vooraan, die hebben wij bij aankomst als eerste nodig. (Heb ik er toch nog wat van geleerd). En bij aankomst? Is de vakantiestress al voorbij, want alles staat op volgorde in de auto. Mijn man loopt alles naar binnen en ik ruim alles op. Zo nu eerst tijd voor een bakje koffie op een terrasje en voor zoonlief een ijsje. De vakantie is officieel gestart! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je