{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ideaalbeeld gezin?

Afbeelding blog 'Ideaalbeeld gezin?'

Sommige mensen weten het al sinds ze samenhangend konden denken, sommigen weten het op hun 40e eigenlijk nog niet echt: wat is voor mij het ideale gezin/ leefstuatie. Het ideale gezin bestaat natuurlijk niet, maar de meeste mensen hebben wel een idee over wat hij of zij graag zou willen. Of dat dan ook nog lukt is natuurlijk een ander verhaal.

Toen ik jonger was, ik was een jaar of 12 denk ik, wist ik al dat ik kinderen wilde. En ik wist ook dat het een even aantal kinderen moest zijn, want dan had iedereen een maatje en niemand was (letterlijk) het 5e wiel aan de wagen, het liefst wilde ik 4 kinderen, want ik kom zelf ook uit een nest van 4 en dat beviel me wel. Ook zou ik jong kinderen krijgen, want ik wilde niet zo'n oma-moeder zijn. Dat je met je kind de speeltuin inloopt en mensen vragen aan je kind of het met zijn oma op stap is!  En ik wilde trouwen met een man met heel veel geld, want dan kon ik lekker thuis blijven met de kinderen. Nou ja, voor zover de toekomstdromen van een beginnende puber.

De werkelijkheid wijkt eigenlijk maar op een paar punten af van de werkelijkheid: Ik heb inderdaad een even aantal kinderen gekregen, maar het zijn er geen 4, maar 2 geworden. Na ons 2e kind was het duidelijk, de kans is aanwezig dat ik een 3e niet overleef, dus we laten het hierbij. Ik ben niet zo jong als ik hoopte moeder geworden, ik was nog maar 25 toen de 1e geboren werd, maar toen waren we al bijna 3 jaar "bezig". En dan die man met heel veel geld ... hahaha! Nee, dat is er niet van gekomen, maar hij is wel de man met wie ik verder wil en dat is heel veel meer waard dan een volle portemonnee!

Eigenlijk ben ik heel tevreden over hoe mijn gezin er uit ziet! We hebben het heel goed zo samen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je