Snap
  • Mama
  • post

Ideaalbeeld gezin?

Sommige mensen weten het al sinds ze samenhangend konden denken, sommigen weten het op hun 40e eigenlijk nog niet echt: wat is voor mij het ideale gezin/ leefstuatie. Het ideale gezin bestaat natuurlijk niet, maar de meeste mensen hebben wel een idee over wat hij of zij graag zou willen. Of dat dan ook nog lukt is natuurlijk een ander verhaal.

Toen ik jonger was, ik was een jaar of 12 denk ik, wist ik al dat ik kinderen wilde. En ik wist ook dat het een even aantal kinderen moest zijn, want dan had iedereen een maatje en niemand was (letterlijk) het 5e wiel aan de wagen, het liefst wilde ik 4 kinderen, want ik kom zelf ook uit een nest van 4 en dat beviel me wel. Ook zou ik jong kinderen krijgen, want ik wilde niet zo'n oma-moeder zijn. Dat je met je kind de speeltuin inloopt en mensen vragen aan je kind of het met zijn oma op stap is!  En ik wilde trouwen met een man met heel veel geld, want dan kon ik lekker thuis blijven met de kinderen. Nou ja, voor zover de toekomstdromen van een beginnende puber.

De werkelijkheid wijkt eigenlijk maar op een paar punten af van de werkelijkheid: Ik heb inderdaad een even aantal kinderen gekregen, maar het zijn er geen 4, maar 2 geworden. Na ons 2e kind was het duidelijk, de kans is aanwezig dat ik een 3e niet overleef, dus we laten het hierbij. Ik ben niet zo jong als ik hoopte moeder geworden, ik was nog maar 25 toen de 1e geboren werd, maar toen waren we al bijna 3 jaar "bezig". En dan die man met heel veel geld ... hahaha! Nee, dat is er niet van gekomen, maar hij is wel de man met wie ik verder wil en dat is heel veel meer waard dan een volle portemonnee!

Eigenlijk ben ik heel tevreden over hoe mijn gezin er uit ziet! We hebben het heel goed zo samen.

10 jaar geleden

das wel even schrikken dan zeg! Gelukkig heb je je weg daarin kunnen vinden!

10 jaar geleden

Ik heb nooit kinderen gewild, en toen met 19 bleek ik 36, weken en 4 dagen te zijn door routine onderzoekje...heeft na bevalling nog 1,5 maand geduurd voor ik het besefte en echt het mama gevoel had (deed wel alles zelf , alleen) en thuiswonende nadat abby een jaar was samen gaan wonen waarmee ik kreeg toen abby 5 maand was nu inmiddels al 2 mooie meiden van abby bijna 3 over 16b dagen en sanne over 6 dagen al 1 jaar,en getrouwd met me mannetje, zou het nu nooit anders gewild willen hebben dan mama zijn en het hele gezin gebeuren. echt het ideaal beeld zijn we neit als ik soms mamas hier hoor praten haha maar we willen wel graag nog een kleine over een paar jaar erbij om ons gezinnetje echt complet te hebben. en hopen op een jongen met 2 dames stiekem wel

10 jaar geleden

Tel uw zegeningen keer op keer is mij vroeger meermaals gezegd. Ik ben het daar helemaal mee eens. Je kan idd niet alles hebben. Maar als ik mijn zegeningen moet tellen kom ik toch wel op aardig wat. Ondanks de handicap van mijn man is hij wel lief voor mij en begripvol. Zijn verleden komt namelijk gedeeltelijk overeen met die van mij. We zijn gezond.(Afgezien bepaalde mankementen) We hebben te eten van onze eigen tuin en de vb. We hebben drinken en we kunnen leven samen met ons zoontje van nu ruim 7 maanden. Je moet het leven nemen zoals je het krijgt en dat is bij ons niet gemakkelijk geweest en we zijn er nog bij lange na niet, maar we leven per dag en niet per week of maand.En dat we geen geld hebben om iets leuks te gaan doen uitgaan of wat dan ook jammer dan maar je leert er mee leven en het is zoals het is. Er zijn mensen die niet snappen dat we buiten onze vaste lasten om nog maar 150 tot 200 overhouden en daar met de dieren en de kleine van moeten leven. We redden het gelukkig ook al is het krap.

10 jaar geleden

Ik denk ook niet dat iedereen er op haar 21e al aan toe zal zijn om moeder te zijn (of om op je 17e al samen te wonen) maar als het voor jullie goed werkt, perfect toch?