{{ message.message }}
{{ button.text }}

I'm gonna make you an offer you can't refuse

Je hebt toch dat 'stomste woord van het jaar' gebeuren? Zullen we moedermaffia, samen met alle aanverwante ouderschaps-maffia's, hiervoor nomineren en vervolgens gewoon verbannen uit onze woordenschat?

Afbeelding blog 'I'm gonna make you an offer you can't refuse' Achtergrond blur afbeelding

Er zijn weinig termen die ik zo irritant vind als moedermaffia, borstvoedingsmaffia, draagmaffia, etc. Het wordt veelal gebruikt om je te verschuilen achter een 'wij-zij' verhouding als iemand een andere mening heeft dan jou en die naar je uit. Ik zeg absoluut niet dat iedereen die mening handig of ook maar respectvol soms uit, maar het is een teken van je eigen zwakte dat je gelijk mensen onder een groep schuift en deze uitscheldt. Dat deze persoon namelijk erg onaardig en ronduit onbeschoft is over waarom jij hebt gekozen voor kunstvoeding (alsof iemand daar uberhaupt ook maar iets over te zeggen heeft, niet zijn/haar leven toch), betekent niet dat daar 'de borstvoedingsmaffia' weer eens aankomt en alle mensen die pro-borstvoeding zijn gelijk anti-kunstvoeding zijn om maar een voorbeeld te noemen. Spreek de betreffende persoon aan op het respectloze gedrag en bedenk je dat dit dus iets van deze persoon zelf is en niet alle (in dit geval) borstvoedende moeders betreft. Stop met de polarisatie van verschillende groepen ouders, mensen van alle kanten van de discussies, en probeer op een respectvolle wijze te communiceren. Dan kunnen we elkaar steunen in moeilijke momenten en elkaar helpen waar nodig. Dan kunnen we genieten van het delen van aspecten van het ouderschap en ons wellicht wat minder eenzaam en voorzichtig voelen, omdat je minder bang hoeft te zijn voor rotreacties. Vaak wilt de 'maffia' mensen informeren, wijzen op hardnekkige fabels en helpen. Niet arrogant zijn en zeggen dat zij beter zijn dan jij. Daartegenover staat dat 'de andere kant' vaak gewoon wilt dat diens andere keuzes gerespecteerd worden en erkenning dat zij het ook gewoon goed doen. Niet dat zij onvoldoende doorzettingsvermogen hebben, egoïstisch zijn of wat dan ook. Op natuurlijk her en der uitzonderingen daar gelaten, want sommige mensen zijn wel op zijn zachtst gezegd onprettig.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je