{{ message.message }}
{{ button.text }}

I gave all my oxygen to people that could breath

Wanneer mensen mij vragen; van welke muziek houd jij eigenlijk? Dan geef ik standaard als antwoord: Ed Sheeran! In deze blog leg ik uit waarom en wat zijn muziek voor mij betekent.

Afbeelding blog 'I gave all my oxygen to people that could breath' Achtergrond blur afbeelding

Niet dat ik hoef uit te leggen waarom ik fan ben van Ed Sheeran maar ik doe het graag! Zijn muziek inspireert mij, dus ik kan er op zijn minst een blog over schrijven.

Muziek is altijd onderdeel geweest van mijn leven. Van wie niet, zou je denken, maar ik ben verbazingwekkend veel mensen tegengekomen die amper naar muziek luisterden. Dat mag natuurlijk, ieder zijn ding en ook ieder zijn muziekvoorkeur.
Waar de mensen om mij heen houden van Metal, Rapalje en Queen, houd ik van Ed Sheeran. Nou ja, niet van hem persoonlijk natuurlijk maar van zijn muziek.
Vroeger toen ik nog kleiner was dan ik nu al ben, luisterde ik al naar muziek, niet zozeer voor de muziek, maar voor de teksten. Ik zocht herkenning, erkenning, troost en vreugde in muziek. Muziek om op te dansen, muziek om mee te huilen, muziek om mee te zingen ( lees krijsen ) en muziek om mij af te sluiten van de rest van de wereld.

De meest uiteenlopende muziek kwam voorbij; van Eminem naar Marco Borsato en van Evanescence naar happy hardcore.
De één voor zijn teksten, de ander om mee te huilen en de laatste om vrolijk van te worden!

Maar goed, toen kende ik Ed Sheeran nog niet, ik geloof hij zichzelf ook nog niet helemaal. Althans, hij zong nog op straat, hij was namelijk dakloos, ooit, ver voordat hij bekend werd als zanger. En het is niet, dat ik met posters boven mijn bed slaap van hem of de hele dag door alleen maar zijn muziek luister maar hij staat toch zeker wel op nummer 1.

Ik neem jullie graag mee door zijn teksten. Hij heeft namelijk alles in één! Dans, janknummers ( en goede ook! ), nummers om blij van te worden, mee te zingen (alle nummers eigenlijk). Zijn muziek is toch wel dé muziek om mij af te leiden, om mij op te vrolijken, om mij tot rust te brengen en vandaar dan ook dat zijn playlist aan staat tijdens het schrijven van deze blog.
Het feit dat iemand dakloos is, muziek gaat maken als straatmuzikant, ontdekt wordt en nu de hele wereld over reist met zijn muziek, dat is toch geweldig? Dat getuigd toch echt wel van een prachtig karakter!

In iedere tekst zit een stukje waarheid, in iedere tekst zit herkenning. Misschien niet op dit moment, maar anders wel uit het verleden. Zoals het nummer waar ik nu naar luister: Dive.

I could fall, or I could fly
Here in your aeroplane
And I could live, I could die
Hanging on the words you say
And I’ve been known to give my all
And jumping in harder than
Ten thousand rocks on the lake

Een prachtig stukje tekst. Waarin ik mij erg herken. Voordat ik mijn man leerde kennen en zelfs toen ik hem leerde kennen nog, kon ik erg aan iemand hangen. Mijn geluksgevoel was compleet afhankelijk van de liefde van de ander. Verlaat je mij, dan stort ik in, vind jij mij niet leuk, dan ben ik dat ook niet.
Ik heb het geduld van mijn man in de eerste periode ook behoorlijk op de proef gesteld. "Man, wanneer ga je een keer geloven dat ik echt van je houd en niet zomaar vertrek?"
Nou schat, inmiddels geloof ik je hoor! En nog, ben ik soms bang niet goed genoeg te zijn.
In een relatie geef ik mij de volle 100% en toch ben ik tegelijk doodsbang om iemand te verliezen.

'So don't call me baby, unless you mean it' ♥ Well, I guess he does! :-)

Mijn volgende favo van uit de playlist is; Oxygen

I gave all my oxygen to people that could breathe
I gave away my money and now we don't even speak
I drove miles and miles, but would you do the same for me?
Oh, honestly?
Offered off my shoulder just for you to cry upon
Gave you constant shelter and a bed to keep you warm
They gave me the heartache and in return I gave a song
It goes on and on

Life can get you down so I just numb the way it feels
I drown it with a drink and out-of-date prescription pills
And all the ones that love me they just left me on the shelf
No farewell
So before I save someone else, I've got to save myself

De eerste keer dat ik dit nummer hoorde, moest ik zo hard huilen. Ik voelde woord voor woord binnenkomen.
Hoe vaak ik al mijn liefde en energie aan mensen heb gegeven, dat ik er zelf aan onderdoor ging is niet op 10 handen te tellen. Hoe vaak ik in de trein ben gestapt om mensen te helpen, hoe vaak ik op de fiets gesprongen ben laat in de avond, midden in de nacht, om er voor mensen te zijn. Dagenlang, nachten lang, zonder er iets voor terug te verwachten want zo ben ik. Als ik om je geef dan laat ik alles vallen wanneer je mij nodig hebt. Ook als ik dit eigenlijk qua timing niet uitkomt.
En ook al verwacht ik niks terug, ik verwacht in ieder geval niet dat je mij als vuil aan de kant zet.
Daar heb ik zoveel van geleerd. Nee, ik vertik het om te veranderen. Ik vertik het om niet de liefdevolle persoon te zijn die ik ben. Ik geef mijn hart, mijn liefde, mijn vriendschap en mijn energie aan een ieder die op mijn pad komt omdat ik domweg gewoon zo in elkaar zit. Er is alleen wel een grens gekomen. Voordat ik een ander kan helpen, moet ik zelf wel genoeg energie hebben en voordat ik mijn energie aan een ander ga geven, moet vooral mijn gezin veilig en ontspannen zijn.
Daar waar ik vroeger geen grens had, heb ik die nu wel. Ik ben vrouw van en mama van, en daarnaast heb ik ook nog mijn eigen lichaam waar ik nu meer naar luister. Mijn eerste prioriteit is mijn gezin, mijn eigen gezondheid en daarna komt de rest. Ik vlieg minder heen en weer, ik kies voor waar wij zin in hebben als gezin en waar wij energie van krijgen, waar wij gelukkig van worden. Dat is tenslotte waar ik voor leef, mijn gezin! En ja, ik vind het onwijs moeilijk om mensen 'af te wijzen', om niet iedere week te reizen, om mijn telefoon uit te zetten en niet terug te appen of bellen.
Ik raak er namelijk mensen door kwijt, of ze zijn in ieder geval meer op afstand dan wat ze waren.

But if don't
Then I'll go back
To where I'm rescuing a stranger
Just because they needed saving just like that
Oh, I'm here again
Between the devil and the danger
But I guess it's just my nature


Omdat er vooral herkenbare teksten zijn waarbij ik van alles voel en denk, ben ik heel erg blij dat Ed Sheeran ook liedjes heeft gemaakt waarbij dit niet het geval is. Ik denk niet, ik voel! Blijheid en ik begin vanzelf te dansen.
Het nummer waar ik echt super vrolijk van word is; Nancy Mulligan

Echt, zet het aan! Dat accent waarmee het gezongen worden, het geklap. Ik zie een hele groep dansende mensen voor me!
Love it!

Het allerlaatste liedje wat ik ga delen is ook een onwijs vrolijk liedje; Bibia Be Ye Ye, een liedje wat geschreven is in Ghana en dan ook stukjes 'Twi' bevat, de taal die daar gesproken wordt, prachtig!
Mijn lijflied want ja, het is én vrolijk en de tekst is ook nog geweldig!

Someone told me, "Always say what's on your mind"
And I am only being honest with you, I
I get lonely and make mistakes from time to time
Se enioma enko ye, bibia be ye ye (if things aren't working out, everything will be alright.)
Bibia be ye ye, ye ye, ye ye
Bibia be ye ye
Wo nooma (be ye ye) (your problems will be solved)

Wat een prachtige tekst! En wat een prachtige muziek. Om vrolijk van te worden. En dit is ook een beetje hoe ik leef en wil leven. Het leven is niet altijd eerlijk en niet altijd leuk en makkelijk maar probeer er altijd het beste van te maken.
Blijf jezelf, blijf bij jezelf, houd van jezelf en wees blij! Geniet! En bovenal; kies, hoe moeilijk dan ook, altijd voor waar jij in gelooft en waar jij blij van wordt. Wat geeft jou energie? Leef daarvoor!

En wie Ed Sheeran helemaal niks vindt, dat mag natuurlijk ook! Daar waar een ander houdt van de mooiboy's van de backstreetboys, laat mij dan maar lekker houden van deze doodnormale ginger!

She was Nancy Mulligan
And I was William Sheeran
She took my name and then we were one
Down by the Wexford borde

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je