{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hype: Mama Tag, 20 questions.

Een hype nu op MP en op social media met 20 vragen voor de moeders onder ons. Eerlijk ingevuld, gewoon zoals ik ben :).

Afbeelding blog 'Hype: Mama Tag, 20 questions.'

De Mommy Tag kwam ook bij mij voorbij en eigenlijk vond ik het ook wel leuk om het in te vullen. Wie volgt?

1. Hoeveel kids heb je? En hoe oud zijn ze?

Ik heb een zoontje van 15 maanden oud. ( Ik heb echt een hekel aan het in maanden blijven noemen. Hij is 1, maar tussen 12 maanden en 24 maanden zit gewoon zo veel verschil!)

2. Op welke momenten als ouder ben je het meest trots?

Wanneer niet is beter de vraag, want die lijst is wat korter. 
Het meest trots? Wanneer hij met zijn spekarmpjes (en soms mond nat van slijm (en soms snot)) bij me komt om een kusje te geven.

3. En wat zijn de meest frustrerende momenten?

Op dit moment is dat zijn reactie als hij iets niet mag. Dan gaat hij gooien met alles wat in de buurt ligt, maakt zich lang en zet t op huilen. Ik weet slecht hoe ik daar het beste mee om kan gaan, wat zorgt voor frustraties bij mijzelf.

4. Op welke manier geef jij je kids straf?

In eerste instantie met woorden. Soms door een tik over de vingers als hij ergens naar grijpt. 
Als hij het straks beter begrijpt dan willen we een ' strafplekje' hebben, maar daar is hij nu nog te klein voor. Als hij op schoot zit en begint te huilen omdat hij zijn zin niet krijgt, dan zetten we hem op de grond tot hij ophoudt. Dat weet hij al erg goed.

5. Wat is jou ééne MUST HAVE piece of baby equiptment?

Mijn rekbare draagdoek. Anders kon ik de eerste weken echt niets doen aangezien hij alleen maar wilde mamaplakken.

6. Noem een ding dat je hebt gekocht voor dat je je kids kreeg, wat je uiteindelijk nooit gebruikt hebt.

Oef! De box? Nauwelijks gebruikt, niet echt nodig gehad. Maar bij een eventuele tweede lijkt het mij wel handig. 

7. Heb je altijd al kids gewilt? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?

Als iemand aan mij vroeg wat ik wilde worden, dan was mijn antwoord standaard ' moeder'. Dat ben ik dus inmiddels, maar wat ik verder er bij wil worden.. dat weet ik nog steeds niet. 

8. Is jou relatie met je partner veranderd sinds jullie kids kregen? Goed of slecht?

We zien samen meer het kleine geluk, door onze kleine man. Maar er wordt ook meer gekibbeld. Vooral over het huishouden. Er is meer was, er moet meer opgeruimd worden en vooral beneden meer schoongemaakt worden. Mijn vriend moet lang reizen voor hij op zijn werk is en is vaak 's avonds pas laat thuis. Dan vindt hij dat hij niets meer hoeft te doen, maar ik werk ook 32 uur in de week ;). Dat vergeet hij nog wel eens. 

9. Hoeveel dates hebben jullie per maand?

Elke dag, haha! Nee, we hebben niets vast liggen. We gaan nog regelmatig met elkaar uit eten of leuke dingen doen. Soms 3 keer in de maand, soms 2 maanden niet. Wij zijn van mening dat het spontaan moet blijven en niet maanden van te voren plannen. Wel proberen we elk jaar een weekend met z'n tweeën weg te gaan.

10. Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie kids hebben gekregen?

Met de vrienden van mijn vriend's kant is het echt stukken beter geworden. Zij hebben ook allemaal kinderen en je ziet elkaar toch sneller, omdat het gewoon wat makkelijker is en het hele leuke mensen zijn, natuurlijk. Mijn vriendinnen hebben allemaal nog geen kinderen. Ze snappen het niet altijd als ik zeg dat ik naar huis ga of niet kan. Zij kunnen 's ochtends uitslapen, maar ik heb mijn vriendje die om half 8 weer wakker wordt.

11. Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met de kids?

Woeps! Deze was ik vergeten. Mijn droomvakantie met kids? Uhm.. Dan moet ik eerste meerdere kinderen hebben en moeten ze zeker 10 jaar zijn. Maar dan wil ik wel een stukje Amerika doen en eindigen bij World Disney.
Voor nu wil ik graag naar een leuke, niet te drukke, camping waar de kleine vent lekker kan spelen en papa en mama voor de tent kunnen zitten met een fles wijn!

12. Droom vakantie zonder de kiddo's?

Verjaardag vieren met mijn vriend in New York. Ik ben vlak voor de kerst jarig. Ik zou het dan geweldig vinden als mijn ouders met de kleine man komen om kerst met z'n allen in New York te vieren.

13. Waar shop jij voor je kiddie's?

Overal! Maar ben vooral fan van Name-It. Ook kan ik goed bij de V&D slagen bij Frendz en Mexx. En ook de Hema kom ik vaak. Al is dat de laatste tijd wat minder.

14. Favoriete make-up? Skin care?

getinte dagcrime (BB) en altijd mascara. Dat is de makkelijke versie. Soms gewoon zin om lekker op te tutten en natuurlijk ook voor feestjes. Dan gaat er ook bronzing poeder overheen, oogschaduw en een lipgloss. Gewoon de hele mikmak.

15. Sinds je een Mommy bent geworden, merk je dat je je nu meer gedraagd zoals je eigen moeder altijd deed?

Op sommige vlakken wel, andere vlakken niet. Mijn ouders waren heel veel aan het werk en ondanks dat ze thuis waren (zaak aan huis) nooit echt thuis. Ik moet ook veel thuiswerken, maar dit doe ik altijd wanneer de kleine man slaapt. Als hij wakker is dan wil ik ook leuke dingen met hem kunnen doen. 

16. Oorbelletjes bij je baby? Ja of nee?

Dit is echt een dikke Nee! Ik was zelf pas 12 toen ik het deed, na jaren zeuren. 

17. Bad of douche?

Kiezen? Niet mogelijk! Zo heerlijk om soms in bad te gaan en kleine man vindt dat ook. Maar meestal douchen we gewoon.

18. Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?

Ja, maar wil nog iets meer afvallen eigenlijk

19. Wil je dat je kids later gaan studeren? Of vind je dat dat hun eigen keuze is?

Ik zal onderwijs en studeren zeker stimuleren. Maar liever een gelukkig kind zonder diploma dan een ongelukkig kind met diploma. 

20. Maak deze zin af: 'Je weet dat je een Mommy bent als___?

de kleine uitgepoept is en je hart zich vervuld met oneindig veel liefde voor dat kleine hulpeloze wezentje wat op je borst ligt onder het bloed en smeer. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je