{{ message.message }}
{{ button.text }}

Huilbabyprotocol (5)

Dagschema -niet op social media-

Afbeelding blog 'Huilbabyprotocol (5)'

Voor wie het nog interessant vindt, het dagschema, met 6 voedingen, ziet er zo uit:


rond 6 uur (dat hangt ervan af hoe laat Baby zelf meldt, dit kan ook 5 uur zijn) krijgt ze een fles en wordt na fles en boertje terug te slapen gelegd.


9 uur fles; en een uur tot 5 kwartier is baby wakker. In die tijd drinkt ze haar fles, knuffel ik met haar, gaat ze in de box of het wippertje en speel ik met haar en daarna ligt ze nog even alleen te “spelen” (voor nu is dat vooral nog kijken, haha). Als ze tekenen van vermoeidheid vertoont (jammeren, gapen, oogjes wrijven, oortjes pakken), leg ik haar in bed, baker haar in en als ze gaat huilen, mag ik haar niet oppakken, maar met mijn hand op haar buikje en andere hand op haar hoofdje, moet ik haar dan troosten en zo blijven staan tot ze rustig wordt en/of in slaap valt. Als het echt paniekerig huilen is of heel lang duurt (kijk op de klok! Want voor je moederhart voelt elke minuut als een uur), mag ik haar wel even oppakken, troosten (is er misschien toch nog een boertje wat nog dwars zat?) en terug in bed om het weer te herhalen.


12 uur fles (zelfde verhaal als bij 9 uur fles)


15 uur fles (zelfde)


18 uur fles (zelfde)


en dan de avondfles tussen 22:00 en 23:00, afhankelijk van wanneer ze zich meldt. Mag ook kijken of ik haar zelf wakker maak, omdat ik ook moet kijken hoe ik zelf mijn rust(slaap) zoveel mogelijk kan pakken.


De flessen van 9, 12, 15 en 18 hebben ook een speling van een half uurtje ervoor of een half uurtje erna. Meldt ze zich een half uurtje eerder (of in die tijd), dan kan dat gewoon, en als ze een half uurtje later (dus b.v. 9:30 uur) nog slaapt, dan maak ik haar wakker.


Als ze tussendoor gaat huilen, kan ik weer met mijn hand op haar buikje en hoofdje proberen te troosten (eventueel met een speentje, maar daar is ze niet zo van). Tenzij ze natuurlijk echt heel overstuur is.


Het voelt onbeschrijflijk verkeerd om haar niet op te pakken als ze huilt, maar anders eindig ik weer met haar de hele dag op mijn arm en wij allebei uitgeput.


N.b. Ze hebben ook heel duidelijk uitgelegd waarom dit zo gedaan wordt; het is nog altijd een gevecht tegen mijn moederinstinct, maar het gaat zoveel beter en ik zie echt mijn vrolijke meisje weer terug. Als ik haar na haar slaapje uit bed haal, krijg ik de mooiste grootste glimlach die je als moeder maar kan wensen. ❤️


Ik verwacht het niet, dit is immers geen facebook ?, maar wil het toch even gezegd hebben: Commentaar op hoe dit gaat, wordt niet op prijs gesteld, leef en laat leven, dit is gewoon puur voor wie het interessant vindt. ?*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je