Snap
  • Mama
  • #leefenlaatleven
  • #dagschema
  • #handvatten

Huilbabyprotocol (5)

Dagschema -niet op social media-

Voor wie het nog interessant vindt, het dagschema, met 6 voedingen, ziet er zo uit:

rond 6 uur (dat hangt ervan af hoe laat Baby zelf meldt, dit kan ook 5 uur zijn) krijgt ze een fles en wordt na fles en boertje terug te slapen gelegd.

9 uur fles; en een uur tot 5 kwartier is baby wakker. In die tijd drinkt ze haar fles, knuffel ik met haar, gaat ze in de box of het wippertje en speel ik met haar en daarna ligt ze nog even alleen te “spelen” (voor nu is dat vooral nog kijken, haha). Als ze tekenen van vermoeidheid vertoont (jammeren, gapen, oogjes wrijven, oortjes pakken), leg ik haar in bed, baker haar in en als ze gaat huilen, mag ik haar niet oppakken, maar met mijn hand op haar buikje en andere hand op haar hoofdje, moet ik haar dan troosten en zo blijven staan tot ze rustig wordt en/of in slaap valt. Als het echt paniekerig huilen is of heel lang duurt (kijk op de klok! Want voor je moederhart voelt elke minuut als een uur), mag ik haar wel even oppakken, troosten (is er misschien toch nog een boertje wat nog dwars zat?) en terug in bed om het weer te herhalen.

12 uur fles (zelfde verhaal als bij 9 uur fles)

15 uur fles (zelfde)

18 uur fles (zelfde)

en dan de avondfles tussen 22:00 en 23:00, afhankelijk van wanneer ze zich meldt. Mag ook kijken of ik haar zelf wakker maak, omdat ik ook moet kijken hoe ik zelf mijn rust(slaap) zoveel mogelijk kan pakken.

De flessen van 9, 12, 15 en 18 hebben ook een speling van een half uurtje ervoor of een half uurtje erna. Meldt ze zich een half uurtje eerder (of in die tijd), dan kan dat gewoon, en als ze een half uurtje later (dus b.v. 9:30 uur) nog slaapt, dan maak ik haar wakker.

Als ze tussendoor gaat huilen, kan ik weer met mijn hand op haar buikje en hoofdje proberen te troosten (eventueel met een speentje, maar daar is ze niet zo van). Tenzij ze natuurlijk echt heel overstuur is.

Het voelt onbeschrijflijk verkeerd om haar niet op te pakken als ze huilt, maar anders eindig ik weer met haar de hele dag op mijn arm en wij allebei uitgeput.

N.b. Ze hebben ook heel duidelijk uitgelegd waarom dit zo gedaan wordt; het is nog altijd een gevecht tegen mijn moederinstinct, maar het gaat zoveel beter en ik zie echt mijn vrolijke meisje weer terug. Als ik haar na haar slaapje uit bed haal, krijg ik de mooiste grootste glimlach die je als moeder maar kan wensen. ❤️

Ik verwacht het niet, dit is immers geen facebook ?, maar wil het toch even gezegd hebben: Commentaar op hoe dit gaat, wordt niet op prijs gesteld, leef en laat leven, dit is gewoon puur voor wie het interessant vindt. ?

5 jaar geleden

Erg herkenbaar allemaal. En ook de uitputting. Knap hoe jij het in je eentje volhoudt zeg!

5 jaar geleden

Oh wat fijn Puurgeluk, dat ze nu doorslaapt! ? Snap ik heel goed dat je dan kapot bent, heb je het echt nog heel lang volgehouden!

5 jaar geleden

Nu 2 weken nadat we hiermee zijn begonnen, goed en kan ik met heel veel trots zeggen dat ze vannacht (8,5 maand is ze) voor het allereerst heeft doorgeslapen ??? van 19:00 tot 06:15! We hebben eerst al het medisch uitgesloten met 4 maand kma eindelijk toegekend. Dit op tafel krijgen was een lijdensweg maar het slapen verbeterde helaas niet. Nu met deze manier binnen 2 weken op doorslapen daarvoor sliep ze max 3 uur op een nacht mits ze in de draagzak zat maar ik kon het niet meer. Elk kindje heeft jou eenmaal een eigen. Gebruiksaanwijzing en het is soms even zoeken maar ik ben ervan overtuigd dat je als mama het echt het beste aanvoelt.

5 jaar geleden

Lief, dank je ❤️ Heb je het uiteindelijk ook gedaan? Hoe gaat het nu met jou en jouw dochter?