{{ message.message }}
{{ button.text }}

How I met your father #9

"Ik verzoek u om deze schuld binnen 7 werkdagen te betalen om verdere stappen te voorkomen, ik wens u nog een fijne dag"......

Afbeelding blog 'How I met your father #9'

"Goedemorgen mevrouw, bent u Amber" vraagt de man op een norse toon. "Ja dat ben ik, wat kan ik voor u betekenen" vraag ik met een bibberige stem. "Er staat een schuld open bij u zorgverzekering" vervolgt de man. Ik merk dat mijn hart sneller begint te kloppen en weet niet goed wat ik moet zeggen. De man in pak overhandigd mij een dikke envelop met waarschijnlijk de papieren over de schuld. Ik neem ze aan. "Ik verzoek u om deze schuld binnen 7 werkdagen te betalen om verdere stappen te voorkomen, ik wens u nog een fijne dag". De man in pak loopt weg en stapt weer in zijn auto. Snel loop ik naar boven en open de brief. Mijn hart zit in mijn keel. Een schuld van 456 euro staat er open bij de zorgverzekering. Ik start de computer en kijk op de rekening. Inderdaad ik heb het niet betaald, en ik zie ook geen mogelijkheid om het te betalen, er staat nog maar 15,98 op de rekening en hier moeten we nog 2,5 weken van leven. Ik zoek verder en kijk wat ik verder kan doen. Mijn ouders durf ik het niet te vertellen en J ligt nog te slapen.

Na een uur op internet te hebben gezocht komt J naar boven. "Schat ga even zitten" zeg ik. J doet wat hem gezegd word en gaat zitten op de bank. "Vanmorgen stond er een man aan de deur, deze had een brief bij zich omdat ik een openstaande schuld heb bij de zorgverzekering" vertel ik J. J kijkt me aan "Om hoeveel gaat het " vraagt hij me. "Het gaat om 456 euro" antwoord ik hem. "En we hebben nog maar 15,98 op de rekening dus ik kan de schuld ook niet betalen nu" ga ik verder. Samen gaan we achter de computer zitten en besluiten uiteindelijk voor roodstand aanvragen. Dit zouden we langzaam aan weer kunnen aanvullen maar dan is in ieder geval die schuld betaald. Ik vul alle gegevens in en verzend de aanvraag.

De volgende dag gaat mijn telefoon, ik loop de woonkamer uit en neem op. Na een kwartier aan de telefoon te hebben gezeten hang ik op en loop terug naar J. "Wie was dat?" vraagt hij me. "Dit was de bank, ze kunnen onze aanvraag niet goedkeuren omdat we al 1000 euro in het rood staan" zeg ik J. Ik barst in tranen uit, ik weet nu dat ik de schuld niet kan betalen en dat ik nu een groter probleem heb. Hoe groot dat probleem gaat worden wist ik toen nog niet......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #schulden

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je