{{ message.message }}
{{ button.text }}

How I met your father #10

J kijkt verschrikt. "Chips, ik heb vanmiddag toen jij op school was drie spellen voor de playstation gekocht"......

Afbeelding blog 'How I met your father #10'

Ik word uitgeslapen wakker en rek me uit. Ik spring snel onder de douche en ga dan lekker even voor de tv zitten. Het is ondertussen een maand geleden dat de deurwaarder voor onze deur stond. Ondertussen hadden we wat meer geld ik was namelijk ook weer begonnen met een studie dus kreeg elke maand 987 euro aan studiefinanciering binnen. Ook J is wakker en komt naar boven gelopen. We ontbijten samen en dan ga ik door naar school.

Als ik na school weer thuis kom zit J met een big smile op mij te wachten. "Waar heb jij last van?" vraag ik hem. "Schat, kom naast me zitten ik wil je wat laten zien". Hij pakt de laptop en ik ga naast hem zitten. "Kijk een playstation 4, dan kunnen we nieuwere spellen spelen". Wij zijn beide gek op gamen en hebben twee playstations zodat we samen kunnen spelen. Soms hele nachten lang. " Hebben we daar het geld voor?" antwoord ik. "Je kunt in delen betalen, het is via Wehkamp. Zo kunnen we deze gewoon kopen en betalen we elke maand een stukje". Ik denk erover na. Dat klinkt op zich heel aantrekkelijk. "Oké, prima we doen het. Bestel hem maar" zeg ik J.

Er zijn een paar dagen voorbij en J vermaakt zich de hele dag op de nieuwe Playstation. Ik open de laptop en ga naar internetbankieren. Ik schrik want er staat wederom bijna niks meer op de rekening. "J, hoe gaan we de telefoons en zorgverzekering betalen. Er staat nog maar 3 euro op en we moeten voor morgen betalen anders word ons telefoonabonnement afgesloten". J kijkt verschrikt. "Chips, ik heb vanmiddag toen jij op school was drie spellen voor de playstation gekocht. Ik dacht dat daar het geld voor was" zegt J. Ik voel de grond onder mij verdwijnen hoe kan hij nou zo stom en egoïstisch zijn. "Wat!"roep ik hard. "Hoe kan je nou zo egoïstisch zijn. Drie keer 65 euro die je hebt opgemaakt voor stomme kut spellen". Ik weet niet hoe we dit gaan doen. Ik had ondertussen een nieuwe bankrekening bij een andere bank. Hier ontving ik de studiefinanciering op. Jammer genoeg dat J mijn pinpas en pincode had. Ik weet even niet hoe ik dit ga oplossen.

Ik kijk naar mijn beeldscherm van de computer, in zit voor mijn gevoel al uren naar het scherm te staren. Dan valt mijn oog op een optie. Studentencreditcard aanvragen.......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je