Snap
  • Mama
  • Relatie

Houston, we have a situation here!

Ik zit met een dilemma waarin ik niet goed weet hoe ik het moet aanpakken. Ik heb er zelf ook niet voor gekozen om in deze situatie te komen

Een tijdje geleden ben ik versierd door de vader van een klasgenootje van mijn kind. Wat zeg ik, haar beste vriendje waar ze ontzettend veel mee speelt! Ik was gevleid, maar ik vond het ook verwarrend. De band tussen zijn vrouw, hemzelf en mij was zo goed. Ik had helemaal niet willen weten dat hij me leuker-dan-gewoon-leuk vond! Ik heb hem afgewezen en gelukkig kunnen we sindsdien wel normaal tegen elkaar doen. 

Hij denkt dat het 'ons geheimpje' is, maar ik heb mijn man ingelicht, omdat het me niet lekker zat. Die reageerde gelukkig goed. Maar zijn vrouw weet (volgens mij...??) van niks en ik voel me ook niet geroepen om haar in te lichten. Ik wil niet tussen hen beide komen. Naar mijn weten hebben ze verder een goed huwelijk.

Nou wil zijn vrouw steeds vaker gezellige dingen met mij/ons doen. Zoals een barbecue met onze gezinnen samen, of naar een speeltuin met ons allemaal. Wat ik normaal gesproken super leuk had gevonden en waar ik volmondig 'ja! doen we!' op had willen zeggen. Maar mijn man vindt het allemaal erg moeilijk. Hij reageerde destijds wel goed, toen ik hem vertelde dat een andere man avances naar me had gemaakt. Maar nu zegt hij: nee, ik heb daar totáál geen behoefte aan. Jij hopelijk toch ook niet??? Euh.... Nou, om eerlijk te zeggen... Het had me wel heel erg gezellig geleken....! Het zijn verder gewoon erg leuke mensen. Ik kan het gebeurde wel achter me laten. Mijn man begrijpt het niet zo, dat ik er zo gemakkelijk over denk.

Maar nu het probleem... Hoe kan ik die mensen op een vriendelijke manier op afstand houden? Ik kan niet zeggen dat ikzelf er geen behoefte aan heb, want dat heb ik stiekem eigenlijk wel. Ik vind ze aardig, vooral haar! Doodleuk zeggen dat mijn man niet wil, dat gaat natuurlijk ook niet, want dan gaan ze natuurlijk doorvragen, en wat zeg ik dan? Maar altijd maar blijven zeggen 'oh, dan kunnen we niet', gaat ook op den duur opvallen en vind ik ook zo stom! Ik hou er zelf ook niet van als andere mensen dat doen. Wees dan eerlijk, denk ik dan altijd. Maar ik dúrf niet echt eerlijk te zijn hierin! Het is gewoon een awkward situation!

Wat zouden jullie doen?

7 jaar geleden

Ik zou proberen met haar een afspraak te maken met enkel de moeders en de kinderen, bijvoorbeeld overdag na schooltijd naar de kinderboerderij of iets dergelijks. Met hem zou ik een afspraak maken of hem bellen om de situatie uit te leggen, en aan te geven dat het op prijs gesteld wordt als hij de rem erop zet wat betreft afspreken met de twee gezinnen. Als je met haar enkele keren samen iets leuks hebt gedaan, groeit het wellicht die kant uit. Op die manier kan je toch eerlijk zijn naar haar toe, en laten merken dat je contact met haar ontzettend waardeert, en houd je hopelijk ook je man (terecht!) buiten schot.

7 jaar geleden

Ik zou tegen die papa van dat vriendje zeggen dat je het tegen je man hebt verteld en dat die zich hierdoor ongemakkelijk voelt. Dat je niet weet of zijn vrouw het weet , en dat je dat aan hem overlaat. Dan kan hij degene zijn die zijn vrouw afremt om die uitjes te vragen. Je kan ook zeggen dat je best eens wat wilt doen met de mama en jullie kindjes als de papa,s aan het wrk zijn, maar dat jullie graag samen op jullie vrije dagen gezinstijd hebben. En anders gewoon eerlijk zeggen dat je man er niet zoveel om geeft.

7 jaar geleden

je zou kunnen zeggen dat je man het niet meer wil maar dat je geen idee hebt waarom. En dat hij het niet fijn vind dat jij alleen bent met hem. Dan ben je niet helemaal eerlijk maar lieg je ook niet. Wel zou ik het zeggen waar zowel hij als zij bij is. Dan is het aan hun om er of wel of niets mee te doen. Dat is het enigste wat ik zou kunnen bedenken als oplossing. Misschien hebben andere een oplossing. Ik begreep uit je blog dat je niet wil vertellen wat er gebeurd is. Ik hoop dat je nog meer tips krijgt.

7 jaar geleden

Nee, ik ga niet aandringen bij mijn man. Ik begrijp zeer goed dat hij dit niet wil en ik respecteer het. Maar hoe maak ik het die mensen duidelijk zonder mensen te kwetsen of mezelf belachelijk te maken?