{{ message.message }}
{{ button.text }}

Houston, we have a situation here!

Ik zit met een dilemma waarin ik niet goed weet hoe ik het moet aanpakken. Ik heb er zelf ook niet voor gekozen om in deze situatie te komen

Afbeelding blog 'Houston, we have a situation here!' Achtergrond blur afbeelding

Een tijdje geleden ben ik versierd door de vader van een klasgenootje van mijn kind. Wat zeg ik, haar beste vriendje waar ze ontzettend veel mee speelt! Ik was gevleid, maar ik vond het ook verwarrend. De band tussen zijn vrouw, hemzelf en mij was zo goed. Ik had helemaal niet willen weten dat hij me leuker-dan-gewoon-leuk vond! Ik heb hem afgewezen en gelukkig kunnen we sindsdien wel normaal tegen elkaar doen. 

Hij denkt dat het 'ons geheimpje' is, maar ik heb mijn man ingelicht, omdat het me niet lekker zat. Die reageerde gelukkig goed. Maar zijn vrouw weet (volgens mij...??) van niks en ik voel me ook niet geroepen om haar in te lichten. Ik wil niet tussen hen beide komen. Naar mijn weten hebben ze verder een goed huwelijk.

Nou wil zijn vrouw steeds vaker gezellige dingen met mij/ons doen. Zoals een barbecue met onze gezinnen samen, of naar een speeltuin met ons allemaal. Wat ik normaal gesproken super leuk had gevonden en waar ik volmondig 'ja! doen we!' op had willen zeggen. Maar mijn man vindt het allemaal erg moeilijk. Hij reageerde destijds wel goed, toen ik hem vertelde dat een andere man avances naar me had gemaakt. Maar nu zegt hij: nee, ik heb daar totáál geen behoefte aan. Jij hopelijk toch ook niet??? Euh.... Nou, om eerlijk te zeggen... Het had me wel heel erg gezellig geleken....! Het zijn verder gewoon erg leuke mensen. Ik kan het gebeurde wel achter me laten. Mijn man begrijpt het niet zo, dat ik er zo gemakkelijk over denk.

Maar nu het probleem... Hoe kan ik die mensen op een vriendelijke manier op afstand houden? Ik kan niet zeggen dat ikzelf er geen behoefte aan heb, want dat heb ik stiekem eigenlijk wel. Ik vind ze aardig, vooral haar! Doodleuk zeggen dat mijn man niet wil, dat gaat natuurlijk ook niet, want dan gaan ze natuurlijk doorvragen, en wat zeg ik dan? Maar altijd maar blijven zeggen 'oh, dan kunnen we niet', gaat ook op den duur opvallen en vind ik ook zo stom! Ik hou er zelf ook niet van als andere mensen dat doen. Wees dan eerlijk, denk ik dan altijd. Maar ik dúrf niet echt eerlijk te zijn hierin! Het is gewoon een awkward situation!

Wat zouden jullie doen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je