{{ message.message }}
{{ button.text }}

Houd je van alle 7 kinderen evenveel?

Afbeelding blog 'Houd je van alle 7 kinderen evenveel? ' Achtergrond blur afbeelding

Een gezinshuis starten roept veel vragen op. Niet alleen bij ons, ook bij anderen.

“Wat vinden je eigen kinderen ervan?”

“Is het niet schadelijk voor kinderen in een samengesteld gezin?”

“Kun je de kinderen wel de aandacht geven die ze verdienen?”

“Hoe zit dat eigenlijk financieel gezien?” Etc. Etc.

Maar de meest prangende vraag is toch wel: “houd je van alle kinderen evenveel?”

Ik ben erachter gekomen dat liefde in vele vormen bestaat. Het gaat niet om de vraag van wie je meer of minder houdt, want je sluit elk kind in je hart. De liefde voor je biologische kinderen is echter wel uniek. En die blijven ook ons uitgangspunt in de keuzes die we maken binnen het gezinshuis.

Het liefst neem je alle kinderen in huis van wie je het dossier leest. Het ene verhaal is nog schrijnender dan de ander. Maar juist dan is het belangrijk dat je afstand neemt en nadenkt wat goed is voor je eigen gezin. Welke problematiek haal je wel of niet in huis? Welke leeftijden? Welke samenstelling? 

Dat is ook waarom dit ons werk is. Wij zijn de professionals en dat betekent soms dat je boven je eigen emoties moet staan en afstand moet nemen. En soms moet je dan een dossier naast je neerleggen. Vooraf hebben we hier duidelijke afspraken over gemaakt. We proberen bij elk kind de afweging te maken: is het passend binnen ons gezin?

Maar de vraag is nooit: kan ik genoeg van dit kind houden? Want het ding met liefde is: als je het gaat delen wordt het meer. En hoewel ik dat nogal een cliché vind, is het dus gewoon waar.

Ik zie het elke dag. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je