{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hormonen of Hork?

Af en toe vraag ik mij af, lag het aan mij en mijn hormonen of was de persoon in kwestie gewoon een hork?

Afbeelding blog 'Hormonen of Hork? ' Achtergrond blur afbeelding

Herken je dat? In verwachting zijn, jezelf niet echt meer herkennen door de hormonen, je druk maken over dingen waar je normaal je schouders over op zou halen. Kijk, nu ben ik van mening dat de mensen van onderstaande incidenten vallen onder de noemer "Hork"

Hork heeft verschillende definities;

1) Boerenlul 2) Botterik 3) Dar 4) Horzel 5) Insect 6) Kink 7) Lomp mens 8) Lomp persoon 9) Lompe kerel 10) Lomperd 11) Lomperik 12) Onbeleefd mens 13) Onbeschaafd persoon 14) Onhandige kerel 15) Proleet 16) Pummel 17) Stug mens 18) Stugge lompe kerel 19) Stugge, lompe kerel 20) Wesp

Nu gaat het om incidenten, waarbij ik echt verontwaardigt raakte, maar mijn vriend het steevast op hormonen gooide, misschien omdat de "hork" in kwestie, vaak afkomstig bleek te zijn uit zijn familie, misschien omdat hij zelf een enorme "hork" kan zijn, misschien omdat hij gelijk heeft? In elk geval ben ik beleefd gebleven, achteraf dom, want ja, een uitbarsting hier en daar had ik dan toch ook op hormonen kunnen gooien, alhoewel hij dat dan weer wel als "hork gedrag" had gezien.

Dus ik dacht, laat ik het eens aan anderen vragen, waar werd ik terecht verdrietig van en was de persoon in kwestie een "Hork"? En waar hebben mijn hormonen de touwtjes in handen en is er eigenlijk niets aan de hand?

1. Vertellen dat je in verwachting bent en gelijk horen; "Ik heb mijn rechten, net zo goed als jouw moeder, laat ik het niet merken dat je die oma voortrekt want dan heb je een groot probleem." Een felicitatie kwam er trouwens nooit uit... Hork of Hormonen?  

2. Dat je schoondochter het geslacht niet wil weten, jij jezelf opdringt mee te gaan naar de verloskundige en vervolgens bij iedereen verkondigt dat het een meisje is.… Hork of Hormonen? 

3. Jezelf opdringen mee te gaan naar de bouwmarkt, bepalen dat er behang komt en welk behang en vervolgens compleet uit je plaat gaan omdat je schoondochter toch maar het behang heeft geruild (ik bedoel, het leek op beschimmelde steigerhouten planken, want ja de kleindochter van haar zus had zoiets in het roze op haar babykamertje)…. Hork of Hormonen?

4. Tegen de zin van je schoondochter in, in het ziekenhuis wachten tijdens de bevalling, prima, is je recht, alles en iedereen op de hoogte houden, vind ik dan weer niet aan jou, maar vervolgens klagen dat het zo ontzettend lang duurde en je kapot bent terwijl ik met 28 hechtingen lig bij te komen van een kantje boord bevalling.... Hork of Hormonen? 

5. Bepalen wie er wanneer op bezoek komt, tegen mij tekeer gaan omdat ik geen visite wou toen ik met 40 graden koorts van de ontstoken hechtingen alleen maar wou liggen (ja wie wil er dan niet 6 man op visite waarvan je er 2 nog nooit ontmoet hebt?)…. Hork of Hormonen? 

6. En dit was niet mijn schoonmoeder, op kraamvisite komen en mij bedanken voor je kleindochter, geen felicitatie, maar een bedankje, ja de man ziet mij als baarmoeder op pootjes, ''of de baby wel jouw achternaam heeft" nou nee, die van haar vader, alleen heel toevallig dat jij dan dezelfde hebt... Hork of Hormonen? 

7. Voor het eerst met je kindje naar buiten, iemand van je vriend zijn kennissenkring tegenkomen die meteen in de kinderwagen duikt, "Lijkt sprekend op haar vader, gelukkig maar" euh, bedankt? jammer dat we niet hetzelfde van jouw kinderen kunnen zeggen, ik denk het, maar zeg het maar niet en loop gewoon door.... Hork of Hormonen?

8. Zwangerschap nummer twee, en dit is dan wel weer mijn schoonloeder, kuch kuch, schoonmoeder, ik versprak mij, sorry. Met 16 weken horen dat we er een dochter bij krijgen, nou helemaal geweldig, en hoog op mijn roze wolk dromen over twee kleine meisjes die met elkaar op mogen groeien, en allemaal leuke zussen dingen mogen delen. Om er vervolgens keihard vanaf geduwd te worden door een erg boze schoonmoeder, en ik bedoel echt heel erg boos; "het is niet eerlijk! Ik wil een kleinzoon, daar heb ik ook recht op, waarom moet dit nou weer? waarom?" waarna ze de deur uitstormt... Hork of Hormonen? 

9. Paar weken later, verjaardag van mijn vriend, dochter van bijna drie zit zoals gewoonlijk vastgeplakt aan mijn ouders, kijkt niet naar haar andere oma om, andere oma is ook de enige visite van vriend zijn kant, de rest heeft het af laten weten dus is ze alleen. Ik maak een grapje naar mijn vriend toe, hij heeft niets met baby's en dus lach ik dat het dan maar goed is dat hij onze eigen kind dan wel leuk vind, en boem! Schoonmoeder ontploft, trekt met veel bombarie haar tas onder haar stoel weg, staat tegenover mij te schreeuwen alsof ze "Hollands nieuwe" verkoopt en slaat vervolgens de deur achter zich dicht.... Hork of Hormonen? 

10. Excuses eisen van je schoondochter voor incident nummer 9 omdat je anders niet op de verjaardag van je kleindochter komt.... Hork of Hormonen?

11. Zeggen dat je het wel wist dat het nooit een meisje zou kunnen zijn als je na de twintig weken echo te horen krijgt dat er toch een jongetje op komst is. En vervolgens eindigen met de woorden; "Ha! zie je wel dat ik toch krijg wat ik wil!".... Hork of Hormonen?

12. Zeggen dat je gebeld wilt worden zodra het begint en je als eerste erbij wil, niet mijn wens respecteren dat ik eerst mijn dochter wil zien om samen onze zoon en broertje te bewonderen en ontmoeten. Om vervolgens ook echt te racen om er eerder te zijn als mijn moeder, die mijn dochter bij zich heeft, beetje jammer dat de zuster op de hoogte is van de situatie en dat mijn moeder alsnog sneller is.... Hork of Hormonen?

13. Nu we het toch over de geboorte van mijn zoon hebben, met een koortslip naar het ziekenhuis komen om bij een baby van amper een uur oud te kijken..… Hork of Hormonen?

14. De zuster negeren en gewoon de baby van je zoon afpakken en tegen je, met een koortslip ontsierde, gezicht aanhouden voor een foto op facebook.... Hork of Hormonen? 

15. Ons eigenlijk dwingen om gelijk het nieuws van de geboorte te verspreiden omdat je al bezig was op facebook, mag ik eerst familie en vrienden vertellen dat mijn zoon geboren is? Mag ik eerst bijkomen? Nee?..... Hork of Hormonen? 

16. Als eerste erbij willen zijn in het ziekenhuis en vervolgens zo'n vijf maanden niets van je laten zien of horen, lekker rustig, dat wel.... Hork of Hormonen? 

17. Huilen bij mijn ouders omdat je geen oma mag zijn en je de kleinkinderen nooit mag zien van mij, terwijl je zelf nooit naar ze vraagt, nooit komt en als ik vraag of ik langs kan komen met de kinderen het je nooit uitkomt.…. Hork of Hormonen? 

Zo is er nog veel meer voorgevallen, en volgens mijn vriend komt het door mijn hormonen dat ik dit niet kon waarderen, ikzelf vermoed, dat dit bij een aantal wel het geval is, maar dat het toch voornamelijk "Hork" gedrag is, wat vind jij?


  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #hormonen

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je