{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hormonen en anticonceptie

Ben jij ook zo snel geprikkeld?

Afbeelding blog 'Hormonen en anticonceptie' Achtergrond blur afbeelding

Menstruatie... al zo lang ik menstrueer vind ik het verschrikkelijk. Vroeger kon ik zeker wel een week lang in bed liggen met buikpijn en hierbij flinke diarree en bloedingen. Het liefst bleef ik ziek thuis. Vervolgens ging ik over op de pil en kon ik alles mooi zelf reguleren. Mezelf toen nog niet bewust van alle hormoontroep wat het bevat.

Ik denk dat ik toch wel 12-15 jaar de pil heb geslikt met toenemende stemmingswisselingen maar ook menstruaties die niet meer over gingen en ik ondanks het pilgebruik bleef bloeden, deze bloedingen hielden gerust 6 weken aan.

Ik kreeg van de huisarts medicatie om de bloeding te stoppen maar wat gingen we nu doen... al zo lang drama met dat die pil. Gaan we over op een andere pil, een spiraaltje, implanon... alle opties voor mezelf doorgenomen. Een kinderwens was daarbij ook aanwezig, Bas en ik waren nog niet heel lang samen maar wisten wel dat het goed zat en dit was wat we wilden. Mijn ouders hebben op een wat latereleeftijd kinderen gekregen nja kind, its just me. Die hebben er jaren over gedaan zwanger te raken en dus was voor ons de keuze gemaakt om met alles te stoppen en we zien wel of het lukt om zwanger te worden of dat er ook een meerjarenplan voor nodig is, ook geen probleem! Hier hebben we goed over nagedacht en je begrijpt ‘m, niks geen meerjarenplan met een maand waren wij in verwachting van ons eerste kindje.

Oké... met een zwangerschap komen hormonen om de hoek kijken, hormonen zijn niet mijn beste vrienden en nu 9 maanden daarna nog niet. De keus voor mij was dus ook snel gemaakt, ik slik nooit meer een pil. Maar wat nu.. veel informatie ingewonnen en mij verdiept in de ervaringen van anderen. Uiteindelijk besloten voor een koperspiraal te gaan, met een mirenaspiraal komen ook hormonen vrij en ik wil juist van de hormonen af.

Ik vertelde al dat mijn menstruaties niet fijn waren en met een koperspiraal is er een kans dat je menstruaties heviger worden. Ik dacht laten we het proberen, eruit kan altijd.

De plaatsing zelf viel me alles mee, het was even gemeen en had de rest van de dag het idee nog een kind op de aarde te moeten zetten. Enorme krampen maar deze namen gelukkig af en met 48 uur had ik nergens meer last van. Na 3,5 week mijn eerste menstruatie, deze was hevig maar lang niet zo hevig als de eerste menstruatie na de bevalling. Gosh, zoveel bloed had ik zelfs tijdens mn bevalling niet. Maar goed.. ik heb nu een 6 maanden verder en heb een keurige cyclus. Twee dagen voor mn menstruatie heb ik last van wat krampen, dan 2 dagen ligt bloedverlies, 2 dagen heel hevig maar dan echt heel hevig. (Lees: de laatste keer ging ik in een netbroekje weg van mn werk omdat ik zo was doorgelekt.. het idee of ik er net een kind had uitgeperst.. dejavu maar dit gebeurd alleen omdat het een drukke dienst was en ik dan even vergeet ongesteld te zijn). Na die 2 hevige dagen is het over en kan ik weer genieten.

Qua hormonen merk ik dat ook de zwangerschapshormonen mn lichaam langzaam verlaten en ik wat rustiger ben. Ik herken mezelf weer wat meer terug en ben minder snel gestresst en prikkelbaar. De stemmingswisselingen nemen af en ik ben weer een vrolijker persoon

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je