{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hopen dat het pakketje op tijd komt: vanavond pakjesavond!

Het is één en al chaos rondom het heerlijk avondje...

Afbeelding blog 'Hopen dat het pakketje op tijd komt: vanavond pakjesavond!'

PostNL, DHL.. Ze hebben het er maar moeilijk mee: consumenten klagen en bestoken de postbedrijven met vragen of hun pakketjes op tijd zijn voor pakjesavond vanavond. 

Ook Sinterklaas moet natuurlijk met de tijd mee gaan en koopt tegenwoordig zijn cadeaus het liefst online. Dit heeft duidelijk een groot nadeel: er is topdrukte bij de webwinkels, sorteercentra, pakketbedrijven en bezorgers. Ze doen er alles aan om de pakketjes op tijd bij iedereen thuis te krijgen, maar dat zal niet voor iedereen gaan lukken. Verwacht wordt dat honderden mensen alsnog zonder pakketje zitten vanavond. Waarom de pakketjes er langer over doen heeft vooral te maken met de drukte van de maand december. Dan is er ook nog Black Friday.. In de aanbiedingen rondom deze dag kopen veel consumenten al cadeautjes voor Sinterklaas en kerst. Sinterklaas komt amper een week na Black Friday en hierdoor is er weinig ruimte om achterstanden te verwerken. De bedrijven hebben het dubbele aantal pakketten te verwerken ten opzichte van een normale dag. Bizar!

Er is drie tot vijf keer meer geklaagd over de postbedrijven dan vorig jaar. Er zijn dit jaar al meer dan 350 klachten binnen gekomen bij de Consumentenbond. Klanten zijn het meest gefrustreerd over de genoemde bezorgtijd. Ze nemen vrij om thuis te zijn en het pakketje op te wachten. De bezorger komt uiteindelijk niet opdagen en dan zien ze in de app de bezorgdatum en tijd verschuiven naar de volgende dag. Heel vervelend!

Een tip die wij in ieder geval kunnen geven als je nog zit te wachten: ga naar de winkel! Dan ben je er in ieder geval zeker van dat er vanavond cadeautjes in huis zijn. Je kunt de pakketjes die eventueel toch te laat binnenkomen binnen twee weken retour sturen en zo zul je geen teleurgestelde kindjes thuis hebben! Want Sinterklaas slaat geen zoete kindjes over, toch?

Zijn jullie nog aan het wachten op een pakketje of hebben jullie last gehad van de topdrukte bij de postbedrijven? 

Bron: AD


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je