Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Hoor wie klopt daar kinderen...?

Leuk hoor die feestdagen, maar het brengt ook stress met zich mee! Lees hier hoe ik probeer Sinterklaas stressvrij door te komen...

Hoor wie klopt daar kinderen...?

Ik heb een hekel aan de winter, maar van de feestdagen in de koude winterperiode kan ik absoluut geen genoeg krijgen! Het creeërt op de één of andere manier zo ontzettend veel sfeer! Niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn gezin. Zelfs mijn partner geeft toe aan de gezelligheid en doet vrolijk mee als ik Sinterklaasliedjes zing met onze dochter van zes. Hij kwam vorige week zelfs thuis met wortels, want Alina moest natuurlijk wel het paard van Sinterklaas kunnen verwennen met een sappige wortel in d’r schoentje. De feestdagen maakt voor mij heel wat los, op emotioneel gebied.

Helaas maakt het ook heel wat los in de portemonnee. Alina ziet dat haar klasgenootjes allemaal wat in hun schoentjes krijgen en uiteraard willen wij haar ook zo verwennen. Vorig jaar kochten we vaak wekelijks kleine dingetjes voor in de schoen, aanbiedingen vaak van de Kruidvat enzo. Dit jaar hebben Nick en ik het toch eens anders gedaan. We zijn overgegaan op online shoppen, hebben vorige week enkele websites bezocht die veel te bieden had op het gebied van kinderen en vervolgens alles online besteld! Scheelt weer de tripjes naar de Kruidvat, Intertoys etc, en het doorbladeren van de reclamefolders (hoewel ik dit stiekem toch met plezier doe).

Wat hebben we zoal gekocht:

Beslist.nl heeft een gehele pagina gewijd aan Sinterklaas, met cadeautips voor kinderen, tieners, dames en heren. Best handig. Wij hebben via beslist een karaoke cd speler gekocht voor Alina. Dit wordt haar grote Sintcadeau op 5 december. Ze hadden veel draadloze sets e.d., maar wij hebben voor de simpele versie gekozen; het doet me stiekem ook denken aan mijzelf toen ik nog een klein meisje was die overal rondliep met haar karaokesetje. Ook hebben we hier enkele puzzels gekocht en krijtjes voor haar krijtmuur.

Shopalike.nl heeft ook een Sinterklaas pagina en heeft deze ingedeeld met cadeautips tot €10, €20 en €50 en nog wat andere cadeautips. Best handig als je op de centjes wilt letten. De Sint pagina ziet er eigenlijk ook heel leuk uit en is wel wat overzichtelijker dan die van Beslist moet ik zeggen. Via Shopalike hebben wij een spaarpot, 2 poppen, een knuffel, haaraccessoires en enkele gezelschapsspellen gekocht. De gezelschapsspellen zijn denk ik meer voor mij dan voor Alina, ik vind spelletjes doen met Nick en m’n meisje echt het leukste wat er is!

We hadden tijdens het online shoppen ook enkele cadeaus op Sinql gevonden, maar tegelijkertijd kwamen we erachter dat Sinql ook via Shopalike verkoopt, dus dat konden we mooi in één doen.

Afgelopen weekend waren we toevallig in Berlijn op een kerstmarkt (jawel, ze zijn al begonnen!) en daar zag ik megaschattige kinderslofjes, dus die heb ik ook meegenomen voor haar om als klein extra’tje te geven naast haar karaoke set.

10 jaar geleden

Ja en dit doet mij dus ook denken aan een discussie die mijn broertje ooit had met mijn vader. Hij hield zich ook altijd aan een prijs per kind, maar mijn broertje vond dat ik grotere cadeaus kreeg dan hij. En soms was van het bedrag voor mij bijv. 4 cadeaus te kopen en voor hem 2, omdat hij specifieke cadeaus wilde. Vanaf dat moment is mijn vader, gek als dat hij is, gaan letten op zowel de prijs, formaat als hoeveelheid. Eigenlijk te gek voor woorden...

10 jaar geleden

Tja, sintstress. Ik vind het leuke blogs, wat geven we met de sint en hoeveel geven we uit. Wij hebben 4 kids, moeten dus wel een beetje opletten, en 2 nichtjes. Stelregel bij ons is max. 15,-- per kind met mama's familie (opa/oma, oom en tante en 2 nichtjes). Dit jaar hebben onze 3 grote bedacht dat ze wel een duurder spel willen, dus tellen we gewoon 3 x 15 bij elkaar op. Ook de nichtjes krijgen 2 spellen samen. Onze jongste krijgt wel cadeautjes. Zelf houden we het ook zo klein mogelijk, schoencadeautjes van 2-3 euro, past dan niet altijd in de schoen, een boekje of zo is toch lastig, ligt er dus onder. Verzamel in de loop van het jaar wel eens wat, dit jaar maar eens in Excel gezet wat er voor wie is en wat het kost, krijg je tenminste goed beeld. Maar ja, loopt nog aardig op allemaal. En we vieren het 2x, dus verdeel je de cadeautjes ook een beetje. Maar met schoencadeautjes zitten wij nu op ca 40,-- per kind en volgens mij is dat toch heel netjes, en dan mogen ze 3x hun schoen zetten op zaterdagavond. En dan krijgen ze bijv. een kalender (jaarlijkse traditie hier), een DVD voor iedereen, een leuk cadeau en nog weleens iets kleins om de zak te vullen. En tja, die zak is met 4 kids natuurlijk al snel te klein...... Succes allemaal, want feest wordt en is het al of je nu gelooft of niet.

10 jaar geleden

Hier wordt twee keer per week de schoen gezet en het lekkers of het cadeautje komt van de Wibra, Action of Hema (m'n zoontje was dolblij met de stempelset van de Hema die ... even denken.. volgens mij nog geen 3 euro kostte) Ik merk dat het meer om de spanning gaat van 'zal er wat in zitten' als ze 's ochtends uit hun bed komen dan dat ze enorme cadeaus verwachten.

10 jaar geleden

Troost je, ik ben van plan ook niet mee te doen aan die enorme dure kado's. Zeg ik stoer.... Ik doe mijn best om me niet te laten verleiden door al het materialisme. Voor mezelf ben ik dat niet. Een mobiel van 10 jaar oud. Een mp3 speler nooit gehad. Geen dvd recorder. Hele simpele radio. Het boeit me allemaal niet. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger.