{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hooikoorts

Hooikoorts in januari ...

Afbeelding blog 'Hooikoorts'

Ongeveer een jaar na de geboorte van mijn minispruitje (hij is nu 5 jaar oud) begon het: ik moest veel hoesten en niezen en had regelmatig jeukende ogen. Ik dacht eerst nog aan een langdurige verkoudheid, maar op een gegeven moment duurde het me te lang en ging ik naar de huisarts.

De huisarts stelde een allergietest voor. Ik kon er wel om lachen, er zitten een aantal allergieën in mijn familie, maar ik was juist altijd degene die nooit iets had. Ook niet met "gewoon" ziek zijn. Er zijn zelfs momenten geweest waarop ik aan mijn moeder vroeg waarom ik nooit ziek was, want ik wilde ook wel eens een dagje thuis blijven!

Maar goed, een allergietest dus, ik vond het prima. "Komt toch niets uit", dacht ik nog ... fout! Toen ik belde voor de uitslag van de test, werd er gezegd dat ik erg hoge pieken in de test had. Eigenlijk kwam het er op neer dat ik allergisch ben voor alle pollen waarop getest wordt en bij de bomen en struiken had ik extra hoge pieken. Dus ... ik heb een allergie? Ik? En niet zo'n kleintje ook!

Okee, geeft niks, niks levensbedreigends. Ik kreeg anti-histamine, oogdruppels en neusdruppels van de huisarts en zo kwam ik het jaar wel door. Het viel me wel op dat het lang duurde, want ik oktober had ik nog steeds last, maar goed, met de medicatie was het goed te doen. Het jaar erna begonnen de oogkriebels al in januari! Maar goed, het was een zachte winter, dus dat moet kunnen. Het jaar daarna hielpen de medicijnen ineens niet goed genoeg meer. Daarnaast kreeg ik ineens last van overgevoeligheid voor steenvruchten (appels, peren, perziken, pruimen enzovoorts) dus terug naar de huisarts, die zwaardere anti-histamine voorschreef. Gelukkig is het nu alweer een poosje behoorlijk stabiel met de allergie, maar ik baal soms wel.

Nu is het januari en ja hoor, het is weer zo ver! De els is volop in bloei, helemaal in de war van dit zachte weer, die arme boom! De snottebellen hangen weer aan de boom, ik vind ze tenminste erg op snottebellen lijken! En de snottebellen hangen ook weer aan mijn neus. Eerlijk is eerlijk, ik ben ook verkouden, dus dat speelt mee, maar de hooikoorts speelt toch ook weer op. Het scheelt dat ik het 2 jaar geleden heb opgegeven om te voorspellen wanneer de bomen weer in bloei gingen. Ik kan toch maar 2 tot 3 maanden per jaar zonder de anti-histamine. Ik vind het wel gezegend, ik slik ze gewoon het hele jaar!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je