{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie ben ik? Mama van 1 kind.

hallo, dit ben ik

Afbeelding blog 'Wie ben ik? Mama van 1 kind. ' Achtergrond blur afbeelding

Hallo, Ik ben Catharina Thio- de Groot. Ik ben 26 jaar oud en in 2010 getrouwd en in 2011 (oktober) bevallen van een prachtige dochter. Haar naam is Emma-Elisabeth, ze is altijd vrolijk en op dit moment bijna 23 maanden oud. Mijn echtgenoot is 25 en we wonen samen in een groot appartement in Eindhoven. Ik ben afgestudeerd als brood en banket bakker en na deze studie heb ik kort gewerkt, en daarna doorgestuurd voor Onderwijsassistente. Ik vind kinderen erg leuk en sta altijd klaar om andere moeders te helpen als ze een oppas nodig hebben. Mijn echtgenoot studeert voor bestuurskunde op de universiteit in Tilburg en zelf ben ik thuis zittende moeder. Ik vind het heerlijk om huisvrouw te zijn en om altijd met mijn dochtertje te zijn. Ze krijgt nog af en toe borstvoeding en ze is een heerlijke meid. Zodra ze wakker wordt heeft ze al een glimlachje op haar gezicht.

In mijn zwangerschap had ik meerdere blaasontstekingen en tegen het einde werd er streptokokken B bij mij gevonden. Dit is een bacterie die normaal alleen in de darmen plaats vinden en soms ook in de blaas terecht komt. Veel vrouwen hebben dit maar hebben er geen last van en andere weer wel. het is een gevaarlijke bacterie voor pasgeborene. De bacterie is gevaarlijk voor een pasgeborene als het kindje via het geboorte kanaal, vaginaal dus geboren wordt. Wegens bekken instabiliteit beviel ik van een dochtertje op 38 weken en tijdens de weeën kreeg ik een medicijn dat zorgde dat de bacterie als het ware op een laag pitje kwam te staan, zodat mijn dochter minder kans had om deze bacterie te krijgen. Zij kon hier namelijk aan te komen overlijden. Acuut na de geboorte zijn er plakkertjes op haar geplakt en elke 3 uur werd zij aan een monitor gelegd om haar hartje te testen en alle andere vitale functies en haar temperatuur werd opgemeten. Als zij boven de 39 graden kwam dan was het bijna duidelijk dat ze deze bacterie bij zich droeg. Aangezien de temperatuur niet hoger dan 37,3 graden kwam was mijn dochtertje gezond. Een hele last viel van mijn schouders en ik kon volledig van mijn dochtertje genieten.

Ik vind het heerlijk om met mijn dochtertje te spelen, wandelen, naar de speeltuin te gaan maar ook vooral om te knuffelen. Deze dingen vind mijn dochtertje ook super leuk dus hele goede combinatie hebben wij :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je