{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan het huishouden?

Voor mijn gevoel besteed ik best veel tijd aan schoon maken, opruimen, enz. Soms voelt het als dwang..

Afbeelding blog 'Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan het huishouden?'

Vanaf dat ik zwanger was van mijn eerste ben ik veel netter geworden. Dat is toch logisch? Denk je dan. Met zwangerschap komt natuurlijk meestal het gevoel van nestel drang. Je moet dit kopen, je moet dit doen, dat opruimen en alles een milioen keer schoon maken. Alles moet staan zoals jij dat wil en op de plek die jij hebt uitgekozen. Ik had dit natuurlijk ook, maar met zwangerschap is dat normaal. Toch?

Na de geboorte van mijn eerste verdween de nestel drang maar ik was wel elke dag aan het poetsen. Ik kon pas genieten als het huis opgeruimt en schoon was. De wasmand moest en zou leeg. Zowel de vieze was moest zijn gewassen en de mand met schone was moest worden opgevouwen en worden opgeruimt. Alles moest schoon, afgewassen zijn, gestofzuigd zijn en stofloos zijn. Dat is toch normaal? Ik wilde alles gewoon schoon hebben voor mijn lieve kindje. Vooral toen hij ging kruipen. Er moest en zou gestofzuigd zijn voor hij op de grond mocht. Nadat hij een koekje of broodje had gegeten en de vloer weer onder lag met kruimels ging het bij mij prikkelen. Ookal had ik het huis al een keer gedaan.

Nu zijn we verhuist en hebben we onderhand 2 kinderen. Als ik opsta heb ik een heel ritueel af te gaan.. Afwassen, stofzuigen, poetsen, de was, de kindjes allebei in bad en zelf douche. Als dit allemaal klaar is doe ik meestal nog wat extra dingetjes die niet dagelijks hoeven maar ik dan MOET doen. De hele keuken schoon maken of de vloer dweilen of iets anders, ik kom altijd wel ergens op. Soms voel ik me vreemd, als of het echt een dwang iets is. Ik raar super geirrieerd als dingen niet goed schoon zijn en meestal doe ik ook alles zelf (niet omdat ik dat zo super graag wil ofzo..).

Ik denk dat ik dagelijks wel 3 uur bezig ben met het huishouden en dan heb ik vaak 1 dag in de week dat ik een echte opruim dag heb, dan ben ik zo'n 8 uur bezig.

Is dit eigenlijk wel normaal? Ik ben super benieuwd hoe jullie dat thuis doen! Moet ik het rustiger aan doen? Of doet iedereen dit ook dagelijks?*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je