{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera verjaardagsfeestjes

Veel ouders en met name de moeders zien erg tegen het vieren verjaardagsfeestjes voor hun kind op. Er wordt steeds meer verwacht, geef je een keer geen snoepzakje mee dan zeggen de kinderen gerust, krijgen we geen zakje, en hup een deuk in je zelfvertrouwen. En dat terwijl je je juist zo had uitgesloofd. Ja helaas zijn kinderen hard en ontevreden lijkt het wel.

Afbeelding blog 'Hoera verjaardagsfeestjes' Achtergrond blur afbeelding
Veel ouders en met name de moeders zien erg tegen het vieren verjaardagsfeestjes voor hun kind op. Er wordt steeds meer verwacht, geef je een keer geen snoepzakje mee dan zeggen de kinderen gerust, krijgen we geen zakje, en hup een deuk in je zelfvertrouwen. En dat terwijl je je juist zo had uitgesloofd. Ja helaas zijn kinderen hard en ontevreden lijkt het wel. Ik denk dat het vooral heeft te maken met gewoonte, meestal krijgen ze iets mee en daarom vragen ze er gewoon naar. Heerlijk om kind te zijn en dat te durven. Maar goed om als moeder of vader bepaalde patronen eens te doorbreken. Waar het eerst een wedstrijd leek om een zo origineel mogelijk feest te geven voor je kinderen waarbij kosten nog moeite gespaard werden, grijpen veel ouders nu terug naar de ouderwetse feestjes van vroeger. En zeg nu zelf, hoe leuk is het toch om een verkleedfeest te houden, fotolijstjes te schilderen, samen te koken en het op te eten en zoals ik van de week hoorde van een moeder, gewoon de tafel feestelijk dekken en veel lekkere dingen op tafel, kussens in een cirkel en dan beginnen met de pakjes uitpakken, maak hier een spelletje van bijvoorbeeld, 1,2,3,4,5,6,7 wie mag mij mijn pakje geven. Succes verzekerd en zo een half uur verder.Verjaardagsfeestjes hoeven niet ingewikkeld te zijn. Vervolgens een beamer met een scherm (altijd wel te lenen) op een stuk lege muur en een dvd met muziek, laat ze lekker dansen en bewegen. Met grotere kinderen kun je een speurtocht doen door de wijk of  lekker koken en dit opeten samen. Ik denk dat er door de crisis weer meer teruggegrepen gaat worden op de verjaardagsfeestjes welke de ouders vroeger zelf thuis vierden. Het is super gezellig, met een beetje hulp goed te doen en een stuk goedkoper, een zak friet in je eigen pan is aanmerkelijk leuker dan de Mc Donalds. En dan geef je ze een zakje mee, iedereen tevreden en jij hebt een voldaan gevoel, je geeft je kind een dijk van een herinnering mee en het is echt niet erg als je besluit dat ouders hun kinderen zelf moeten brengen en halen, ik zie hier een nieuwe, oude trend. Veel feestplezier. Groetjes Djoke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je