Snap
  • Mama

hoe zouden jullie hiermee omgaan

Dochterlief wordt belachelijk verwend door opa en oma en wij als ouders zijnde hebben daar toch wel problemen mee.

Onze dochter wordt erg verwend door haar opa en oma en wij vinden dat erg vervelend, tuurlijk af en toe een boekje of iets van kleding prima goed het is dan de smaak van opa en oma oke daar kunnen we nog wel mee leven die kleren zijn dan gewoon om naar hum toe aan te doen. Maar nu is het geval dat als mijn dochter vraagt wanneer ze weer naar opa en oma gaat ze er al gelijk achter aan vraagt wat ze dan weer zal kopen of krijgen. Dat is 1 ding waar we problemen mee hebben want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar ze krijgt ook veel te dure dingen zo heeft ze een gloednieuwe fiets gekregen gewoon zomaar!! als ik dan zeg een tweedehands fiets is goed genoeg dan schijnen die volgens hun net zo duur te zijn hmmmm geen idee waar zij zoeken maar goed een flinke discussie over gehad. laatst kwam ze thuis met nieuwe schoen punt 1 ze waren echt vreselijk lelijk echt niet ons ding en punt 2 ze hadden het prijskaartje vergeten te verwijderen die schoenen waren 90 euro!!! ongelooflijk ik wist niet wat ik zag en dan punt 3 ze waren veel te groot. Oke mama moet maar weer bellen waarom zulke veel te grote en te dure schoenen? haar andere schoenen zijn te klein (uuh die waren vorige week gekocht gaan alleen nog wat stug aan) en haar voeten waren opgemeten daar kwam deze maat uit. oke 3 maten te groot? maar waarom zo duur? nou dat valt toch wel mee was het antwoord? en dan nog even de sneer: tja dat is dan dus het gevaar als je iets aardigs doet voor een ander! auw die opmerking kwam hard aan. ik heb mijn best gedaan om mijn punt duidelijk te maken, maar op een of andere manier is dat niet gelukt. je krijgt dan ook nog we mogen toch wel laten zien dat we haar lief vinden. tja als dat tegenwoordig zo moet i.p.v een dikke knuffel of gewoon zeggen ik vind je lief dan weet ik niet of ik het nog prettig vind dat ze daar nog  elke week heen gaat. de fiets en de schoenen zijn maar twee voorbeelden en is nog veel  meer op te noemen, maar veel te veel en te duur voor tussendoor cadeautjes. Ik heb er dus wat van gezegd dat wij het niet fijn vinden en dat viel niet goed. Hoe zouden jullie hiermee omgaan en hebben jullie nog tips misschien? 

10 jaar geleden

ik zou me er niet druk om maken... en anders met de "boosdoeners" om de tafel zitten en grenzen gaan stellen, het zijn en blijven jullie kinderen!

10 jaar geleden

ik zou maar blij zijn dat je uberhaupt omas en opas hebt die in je kid's leven willen zijn... Sorry hoor maar dat DOEN oma's en opa's, kleinkinderen verwennen... dat hoort erbij...die van mij kennen dit niet, oma woont te ver weg en opa heeft geen intresse, dus prijs jezelf maar gelukkig dat het bij jullie er anders aan toe gaat!

10 jaar geleden

Hoi Es, ik heb dit zelf gelukkig niet, maar ik zou er zeker nog eens voor om de tafel gaan zitten. Geef aan dat het lijkt dat de kinderen alleen willen komen omdat ze telkens cadeautjes krijgen (dat zouden opa en oma waarschijnlijk ook niet leuk vinden) en geef ook aan dat zo de verwachtingen op speciale dagen (verjaardagen, goede rapporten, communie, sinterklaas enz) erg hoog liggen, Ik weet ook niet wat jullie zelf willen uitgeven aan kleine cadeautjes tussendoor, maar ik begrijp uit je blog dat je schoenen van 90,- niet als "tussendoortje" ziet. Het laatste dat je wilt, is dat je moet "concurreren" met opa en oma. Je kunt beter zeggen dat als ze zo nodig een groter (duurder) cadeau willen kopen, ze dit met jullie overleggen en kunnen kijken wanneer ze dit kunnen geven (als er bijvoorbeeld iets behaald is). Ben gewoon eerlijk dat je het teveel vind. Verwennen als opa en oma mag, maar niet op zo'n manier en tegen de wil van de ouders in! Je kunt ook voorstellen dat ze zulke cadeautjes niet als "cadeautjes" moeten geven, maar dat ze kunnen uitleggen dat ze zulke dingen kunnen gebruiken wanneer ze bij opa en oma zijn. (Ik weet niet of er meerdere kleinkinderen zijn, maar dan kan iedereen er gebruik van maken en zien ze het niet als cadeau van opa en oma, maar opa en oma hebben zoveel leuke dingen om daar te doen). Het is maar een ideetje hoor.. Zeg gewoon wat ik zou doen als het bij ons zo zou zijn :) Groetjes Joyce