Snap
  • Mama
  • Gezond

Hoe zorg jij dat je energiek blijft?

Tegenwoordig is iedereen altijd druk! Je bent altijd bezig en hebt nergens tijd voor. Hoe zorg je ervoor dat je toch energiek blijft?

Hoe zorg jij dat je energiek blijft?

Tegenwoordig is iedereen altijd druk! Je bent altijd bezig en hebt nergens tijd voor. Hoe zorg je ervoor dat je toch energiek blijft?

1:Eet gezond

Klinkt simpel, maar het is toch echt zo. Gezond eten zorgt ervoor dat je energiek blijft. Van fruit en groente krijg je meer energie dan van een zak patat. Dus zorg ervoor dat je gezond eet!

2:Beweeg voldoende

Van bewegen krijg je energie. Ga eens een rondje hardlopen, of ga één of twee keer per week naar de sportschool. Als je dit maar regelmatig doet, zul je merken dat je er energiek van wordt.

3:Frisse lucht

Frisse lucht zorgt er ook voor dat jij je energiek voelt. Ga lekker buiten spelen met je kinderen. Neem ze eens mee voor een strandwandeling of ga met zijn allen het bos in. Je zult zien dat je hier energie van krijgt.

4: Slaap voldoende

Ook weer erg logisch: slaap voldoende. Een mens heeft gemiddeld 8 uur slaap per nacht nodig. Zorg er ook voor dat je die slaap krijgt. Moet je er vroeg uit? Ga er dan ook vroeg in! Slaap je voldoende, dan krijg je vanzelf meer energie.

5: Zeg maar nee...

Zeg eens ‘nee’! Je hoeft niet de hele dag bezig te zijn, plan ook eens een rustmomentje in en ga dan lekker relaxen. Lees een tijdschrift of ga lekker in bad. Door af en toe helemaal niks te moeten krijg je ook energie.

6: Doe leuke dingen

Van leuke dingen doen word je zeker energieker. Richt je dan ook echt alleen op die leuke dingen en ga niet tussendoor nog even je mail checken ofzo.
Ga lekker spelen met je kinderen (en zet je telefoon uit). Ga naar de film met een vriendin of uit eten met je man. Allemaal dingen waar je energie van krijgt!

Hoe zorg jij ervoor dat je energiek blijft?

8 jaar geleden

2 november 2011Hallo Betty,Cuba staat al een tijjde op mijn verlanglijstje. Ben er echter nooit aan toe gekomen. Ik ben een energieke en positief ingestelde man van 55 jaar jong en wil graag rond reizen in Cuba en de cultuur opsnuiven, maar niet alleen.Een Spaanse talencursus zie ik echter niet zitten. Dat is nuttig, als je van plan bent er te gaan wonen, maar niet voor 4 weekjes vakantie. Denk, dat je met Engels ook heel ver komt.Graag hoor ik van je.Cees

9 jaar geleden

Tip 5 is een goede.. Ga ik nu doen ;)

9 jaar geleden

Gezond eten en 3x per week sporten. Ik ga dan geen uren sporten, maar gewoon een half uurtje buiten hardlopen of soms gewoon lopen. Ik heb ook veel slaap nodig, maar als ik dat allemaal doe voel ik me best fit :)!