{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe werd jij moeder?

De zwangeren hebben ook positieve verhalen nodig! Over zwangerschappen die helemaal vlot verliepen...

Afbeelding blog 'Hoe werd jij moeder?' Achtergrond blur afbeelding

Weet je nog toen je voor de eerste keer zwanger was? Wat ging er door je hoofd? Ik had duizend-en-een vragen aan elke vrouw die al zwanger is geweest, die al moeder was. Elke andere zwangere was ook een bron van informatie. Kan je ook niet slapen? Ben je ook zo moe? Het ging maar door. Zelf wilde ik ook heel graag mijn ervaringen met anderen delen. Ja, natuurlijk ben ik ook zo emotioneel. En besluiteloos. Als anderen het ook hebben, moet het normaal zijn.

Het voelde zo fijn om met anderen te kunnen spreken. Met gewone moeders met gewone probleempjes. Op internet zocht ik het niet... het leek me dat er alleen horrorverhalen te vinden waren. Moeilijke zwangerschappen, allemaal miskramen en bevallingen waarvan je denkt “als het mij maar niet overkomt”. Ik was doodsbang! En als zwangere lekker irrationeel gedacht: “als ik er niks over weet, gebeurt het ook niet”. Pas veel later heb ik bedacht dat moeders die een positief en goed verhaal te vertellen hebben, denken dat het niemand zou interesseren. Maar niks is minder waar!

De zwangeren hebben ook positieve verhalen nodig! Over zwangerschappen die helemaal vlot verliepen, makkelijke bevallingen en roze wolken van een kraamweek. Er zijn genoeg "gewone" uitdagingen waarmee elke zwangere en een kersverse moeder worstelt.

Soms zijn dit rare dingen: met tranen in de ogen aan je partner vertellen dat je DEZE wieg NIET WILT!

Soms zijn dit grappige dingen: als wanneer tijdens de haptonomie-sessie je kindje de trainer zo hard schopt dat ze geschrokken au! roept.

En soms zijn dit supervervelende dingen: weer je parkeerkaartje vergeten mee te nemen na betaling uit die STOMME parkeerautomaat! GRRRRRR!!!!

Geen verhaal is hetzelfde en ik wil zo veel mogelijk "gewone" verhalen verzamelen. Grappige, emotionele, trieste... alle verhalen wil ik horen. Geen verhaal is me te gewoon. Laat het weten of je wilt mee doen in de comments?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je