{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe vermaak ik mijn kind van bijna 1 jaar?

Afbeelding blog 'Hoe vermaak ik mijn kind van bijna 1 jaar?' Achtergrond blur afbeelding

Hoe vermaak ik mijn kindje van bijna 1 jaar? Dit is geen blogpost waarin je te lezen krijgt hoe je dus daadwerkelijk je eigen kindje kan vermaken. Dit is mijn vraag (lees: hulpkreet), naar jullie toe. Sinds Lola bijna 1 is, wint het wakker zijn van het dromenland. Dit houdt in dat zij overdag vrijwel de hele tijd wakker is. Ze kruipt, staat en doet alles in haar mondje waarvan dat niet de bedoeling is. Ik vergelijk haar wel eens met een knaagdiertje wat je in je handen probeert te houden. Snel de ene hand voor de andere hand zodat het beestje over kan lopen. 

Ik was degene die altijd riep: Ik wil parttime werken want dan kan ik lekker veel bij mijn kindje zijn. Dat is fijn. MAAR deze leeftijd valt rauw op mijn dak. Bij het idee van het krijgen van een baby dacht ik nooit verder dan een baby. Mijn baby is nu bijna geen baby meer en dat is iets wat ik moet leren loslaten. De hele dag achter mijn kindje aanlopen zodat zij niet valt of iets gevaarlijks in haar mondje doet voelt soms als vrijwilligerswerk. Ik vraag mij vaak af hoe andere moeders dit doen? Zitten zij de hele dag op grond de pedagoog uit te hangen? Praten jullie veel met jullie kindje? Bij ons zijn de gesprekken erg eenzijdig en ik voel gelijk de beroemde momguilt wanneer ik een uurtje even niks zeg. 

Lees mijn geklaag gerust met een knipoog want hé, natuurlijk ben ik dankbaar en geniet ik ervan wanneer mijn moeder haar weer iets nieuws heeft geleerd zoals klappen of hoera (armen in de lucht), maar wat geniet ik van dat middagdutje van haar. 


Tips en tricks zijn meer dan welkom! 

Afbeelding blog 'Hoe vermaak ik mijn kind van bijna 1 jaar?'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je