{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe uit je liefde naar je kind

​Ik las van de week een artikel bij Ouders van Nu over Liefde voor je kind en daarbij stonden 19 tips om je kind liefde te geven. Mijn score

Afbeelding blog 'Hoe uit je liefde naar je kind'

Ik las van de week een artikel bij Ouders van Nu over Liefde voor je kind en daarbij stonden 19 tips om je kind liefde te geven. Best grappig om te lezen. Maar op zich weet iedere ouder wel hoe hij/zij liefde moet geven aan zijn/haar kind(eren) toch?

Maar goed van de tips gelden er een heleboel voor mij:

 • 1)Hou je aan je belofte. Als je iets afspreekt met je kind moet je, je ook daaraan houden;
 • 2)Als je, je kind(eren) aandacht geeft doe dit dan met volle aandacht. Vooral moeders kunnen best Multi-tasken, maar als je kind aandacht geeft moet het ook de volle 100% aandacht krijgen;
 • 3)Knutselwerkjes, tekeningen en zelfgemaakte cadeautjes waarderen en uitstallen. Wij hebben hier deuren voor hahah (http://www.mamaplaats.nl/blog/every-child-is-an-artist);
 • 4)Als er iets fout gaat, geef dan je kind de kans het te herstellen. Bijvoorbeeld omgegooid drinken laten opruimen. En geef compliment voor het opruimen;
 • 5)Ga zoveel mogelijk naar zwemlessen (ook de kijklessen en meezwemlessen) en andere eventuele optredens (ons dametje heeft er ook op school. Als ik moet werken, dan gaat Oma kijken. Zo is er toch altijd iemand die voor haar komt);
 • 6)Niet gaan slapen met ruzie. Wij maken het altijd goed voordat er geslapen wordt;
 • 7)Je kind niet onderbreken als het iets aan het vertellen is (dat mag bij ons thuis andersom ook niet);
 • 8)Bewaar de spulletjes van puntje 3 (wij hebben hiervoor een speciale bewaarbox voor beide kids eentje. Hier zitten ook de uitnodigingen voor de verjaardagen en de traktaties in die ieder jaar gegeven zijn. Ook de knutsels van het kdv etc. Ook het kraambezoekboek, eerste jaar boek en opgroeiboek bewaar ik daarin. Erg leuk voor later. Ik heb zelfs nog het eerste setje kleding wat ze droegen na geboorte. Deze hangen in lijsten op onze slaapkamer);
 • 9)Knuffel je kind in goede en slechte tijden;
 • 10)Vraag je kind naar zijn mening;
 • 11)Ga mee in de fantasiewereld van je kind. (Wij bouwen hier wel eens tenten in de woonkamer of maken een bioscoop. Leuk om die fantasie een beetje aan te dikken hihi);
 • 12)Luister en kijk naar wat je kind wil en niet wat jij voor je kind wil (bij ons is alles mag, maar sommige dingen moeten. En daaronder verstaan wij o.a. zwemlessen. Bord leeg eten hoeft niet, maar alles proeven moet wel. Ze zeggen soms te snel dat ze iets niet lusten zonder het te proberen);
 • 13)Respecteer als je kind geen kus wil geven. Hier heb ik al eens eerder een blog overgeschreven: http://www.mamaplaats.nl/blog/opa-en-oma-verplicht-zoenen-deel-2

Nou kom ik toch wel over de helft volgens oudersvannu hahah.

Puntjes die ik dus niet doe of veel minder:

 • 1)Neem je kind mee naar werk voor een rondleiding (mijn kinderen komen regelmatig om mijn werk. Niet zozeer voor een rondleiding, maar vooral voor recreatie. Ik werk dan ook in het toerisme);
 • 2)Koop kleren die jij en je kind beide leuk vinden (ik koop kleren voor mijn kids, mijn dochter heeft wel enige inspraak, maar ik bepaal. Ze is dan ook pas 5.);
 • 3)Schrijf een complimentenbrief voor je kind en doe hem echt op de post;
 • 4)Blijf rustig en beleefd tegen je kind (dit moet ik echt wel meer gaan doen, soms kan ik gewoon niet rustig met haar praten en moet ik harder praten om haar te bedaren);
 • 5)Stop een leuk/lief briefje in de broodtrommel;
 • 6)Leg als je kind slaapt zijn/haar dekentje even goed. (Mijn dochter heeft een boomhut bed en daarbij moet ik door een deur. Als ik dat zou doen worden beide kids wakker, dus deze sla ik ook over).

Hoe “scoren” jullie??? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je