Snap
  • Mama
  • Nieuws

Hoe mijn lieve schattige baby opeens verdwenen was...

.. en veranderde in een terreurcel die peuter heet. ..................

Wat een verschil.. Hoe lief was mijn mannetje en hoe helemaal op-en-top mama was ik. Altijd liefde, knuffels en eindeloos geduld. Mama-zijn moeilijk? Welnee! Hij speelde schattig, haalde eigenlijk nooit streken uit. Hij wilde als baby vaak een periode van bijv een week, zijn fles alleen van mij. Niet van papa, niet van oma, alleen van mij. Lastig als ik op m'n werk zat, maar O zo schattig! Op het moment dat ik moeder werd, kreeg ik een stuk hart erbij waarvan ik niet wist dat ik het had. De mooiste liefde ooit, en dat blijft het.

Als ie ziek was, als ie pijn had, moe was, alleen bij mama. Ik genoot op en top. Natuurlijk kwam er ook de nodige discipline in de opvoeding bij kijken, maar hij luisterde goed en ik kon met hem lezen en schrijven.

Maar toen werd ie 2...

In de dagen vlak voor zijn verjaardag begon ie onwijs te spoken 's avonds. Even wennen want je denkt eerst dat ie zielig is, maar langzaamaan kreeg ik door dat hij het erom deed. Hij kon al aardig praten dus hij stond in z'n bedje met een zielig stemmetje alles uit de kast te halen om mij naar z'n kamertje te krijgen. Maar als ik ging, hielp ik hem er niet mee, hij werd alleen maar wakkerder en zette nog een tandje bij.' Mama, waar ben je nou?' Door merg en been...

Even op m'n kiezen bijten en na een keertje bij hem kijken of alles goed was, een kusje en zeggen dat ie lekker moest gaan slapen, gecontroleerd laten gaan, en na een nacht of 2 was het over. Gelukkig.

Zijn gedrag veranderde ook, hij werd bozer en het was vaak nee. En testen, eindeloos testen hoe ver hij kon gaan. Hoe vaak kan ik niet luisteren voordat mama boos wordt..

Wat is dat vermoeiend! Ik mis mijn lieve baby'tje.

Hoewel ik ook super trots ben op hoe groot hij al is, wat hij al kan, en ik intens geniet van alles wat hij met z'n kleine koppie verzint.

Lastige fase dus.. Ook is hij nu helemaal verzot op z'n vader, veel meer dan eerst. En er is een nieuwe baby, dus er zijn veel dingen veranderd. Mijn dagen bestaan nu uit de meest bizarre dingen zeggen: 'Niet aan je broertje zitten, niet op hem leunen, oh wat ben jij een lieve grote broer, ja dat is zachtjes, heel goed, niet in z'n voetje bijten dan gaat ie huilen, als je zo doet mag je niet meer aan hem zitten, geef je hem een speeltje wat lief van je, etc etc etc'.

Inmiddels bijna 3, en wat is het een figuur. Grappig, slim, eigenwijs, kletskous, en soms dus stront vervelend. Hij en zijn broertje hebben ons de gelukkigste mensen op aarde gemaakt. En dat slaapgebrek, algehele doodmoeheid en frustratie, ach dat kunnen we wel hebben.

7 jaar geleden

Haha. Nee hoor, niemand hoeft met mij mee te groeien. Het was mn bedoeling om juist niet te zeuren. Ik vind het eigenlijk gewoon leuk dat ik zo eens wat kan schrijven. Ik hoop dat jij datzelfde plezier kunt beleven hier.

7 jaar geleden

Grappig, eerst een schattige leuke baby. Nu een Terror peuter. En dan gaan zeuren om foto's van lieve leuke baby's op Facebook. Alsof de hele wereld mee moet groeien in jou ontwikkeling als moeder.

7 jaar geleden

Het zijn idd fase's hij is november 2 geworden en flink aan het 'testen' waar de grenzen liggen.. Verder is hij een hele lieve gevoelige zorgzame jongen.. Dat maakt die terror dagen helemaal goed!! Verder vooral trots op zn ontwikkeling die veel te snel gaat!! Want ook ik mis mn minie mannetje maar ohw wat ben ik trots op hem:)

7 jaar geleden

Ja we beleven wat he met die kleine guppies. Klinkt inderdaad hetzelfde;) ja genieten is het zeker! Sterkte met die 2-fase, hou vol! Het gaat ook wel in fases, na een week enorme buien wordt het vaak weer even rustig.