{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe mijn leven begon en een stukje voorgeschiedenis

Hoe mijn leven begon en een stukje voorgeschiedenis over mijn komst en verleden van mijn moeder met psychische omstandigheden

Afbeelding blog 'Hoe mijn leven begon en een stukje voorgeschiedenis'

Ik zag het levenslicht in 1988. Wat waren mijn ouders ontzettend blij, ze hoopten al 10 jaar dat ze ouders mochten worden en de kers op de taart was ik. Helaas voor mijn mama liep het allemaal wat anders. Ik was niet nieuwsgierig maar wou graag weten wie mijn ouders waren 3 weken te vroeg ben ik geboren. Maar daarna liep het even wat anders, mijn ouders hadden de eerste week een schat van een kraamverzorgende waar ze veel aan hebben gehad. Maar daarna ging het bergafwaarts. Mijn moeder wou mij verschonen en heeft mij op de commode gelegd om daarna naar een andere kamer te lopen om de was uit te sorteren en de wasmachine aan te zetten. Mijn vader kwam binnen en vond mij alleen op de commode en stond doodsangsten uit. Mijn moeder leek heel afwezig en kreeg medicatie waardoor ze functioneerde als een robot. Mijn vader weer aan de bel getrokken en 2 weken na de geboorte is mijn moeder opgenomen op de PAAZ afdeling met een kraambedpsychose. Hier heeft ze 2 maanden gelegen, mijn vader reisde op en neer tussen huis en het ziekenhuis. 's middags ging ik mee en 's avonds was mijn tante er of oma die mijn vader ondersteunden. Na 2 maanden kwam mijn moeder weer thuis om voor mij te zorgen en moest mijn vader weer aan het werk. Mijn moeder kreeg hulp van de familie aan pap zijn kant (haar familie is een apart verhaal). En daar begint mijn verhaal wat later als ik 'groot' ben mijn rugzak zal blijken met positieve en minder leuke herinneringen. en niet alleen voor mij maar ook voor haar. Je vraagt niet om een kraambedpsychose en er zijn veel omstandigheden die hierop invloed hebben gehad. Mijn moeder is van een tweeling en de derde in de rij en eigenlijk niet gewenst. Haar zusje was 'beter' en kon meer dan zij en dit heeft haar familie haar vaak laten blijken aldus mijn moeder. Haar vader schijnt regelmatig dronken te zijn geweest en wat daar verder voor gevallen is is maar gissen voor ons. Haar vader verongelukte toen ze net begin twintig was en er zijn daarna thuis dingen verdeeld of verkocht wat haar rauw op haar dak is gevallen. Daarna de kindewerns die moeizaam wa en zo heb je een optelsom. Zij is hier niet alleen schuldig aan maar het vervolg (aparte blog) ligt deels bij haar maar dat zal denk ik haar manische kant zijn wie weet het zeg  het maar:) Wordt vervolgd...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je