{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe mijn gebakken eitje veranderde in een lopende boterham

Afbeelding blog 'Hoe mijn gebakken eitje veranderde in een lopende boterham' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben zeker niet lui. Zelf noemde ik het altijd “makkelijk uitgevallen”. Dingen die niet moeten, hoeven niet. En als iets thuis vanaf de bank kan dan graag.
Tijdens mijn werk heb ik deze kwaaltjes overigens niet. Heel bijzonder maar daar zet ik juist eerder een stapje meer dan dat ik op tijd gas terugneem. 

Ik ben bang dat ze vanaf boven (wat er ook ergens mag zijn) me een schop onder m’n kont wilde geven. Laat die Sientje maar eens wat harder lopen thuis, want dit wordt zo helemaal niks.  Als we nu niet ingrijpen zit ze over een jaar of vijf nog steeds te commanderen vanaf de bank en komt er niets van haar terecht. Dit is overigens niet met mij persoonlijk besproken, dan had ik er namelijk wel een stokje voor gestoken en uitgelegd dat het allemaal best wel meeviel. Helaas heb ik die kans nooit gehad en zo gebeurde het. Ze schopte me waarschijnlijk zo hard dat daar onze drieling verscheen. Eigen schuld, dikke buik. 

Vanaf dat moment is mijn zitkont verandert in een continu-lopen-kont. Iets waar ik overduidelijk niet op zat te wachten. In mijn beschrijving hieronder zie je wat dat teweeg heeft gebracht. 

Een warm theetje met honing op de bank is veranderd in een ice tea vanuit de aanrecht. Mijn uitgebreide lunch met een gebakken eitje en een verse jus is veranderd in een lopende boterham of bestaat uit overgebleven korstjes met dik besmeerde pindakaas. Mijn Netflix-serie is veranderd in tiktak op YouTube en mijn uitgebreide ochtenddouche is een snelle washand door mijn gezicht geworden.

Waar ik weekenden op stap ging en mijn wijntje mijn beste vriend was, zit ik nu besmeerd met melkboeren en een redbull om het naar bed gaan nog even uit te stellen in mijn huispak op de bank.

Rond een uur of 10 is de dag voor mij mooi geweest, gooi ik mijn overgebleven ice tea in de gootsteen en sluit ik de laatste serie van tiktak af. Welterusten. Dag zitkont, tot nooit meer.


Wil je al mijn verhalen volgen dan kan dat op www.instagram.com/drielingmoeder_sientje of www.drielingmoeder.nl 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je