{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe luister je naar je HART?

... en VOEL je wat deze je ingeeft?

Afbeelding blog 'Hoe luister je naar je HART?'

"Hoe luister je nu goed naar je hart en voel je wat deze je ingeeft?"

Gisteravond was de afsluitende Q&A van Mama in Balans en daar werd weer een prachtige vraag aan mij gesteld! Enorm DANKBAAR was ik voor deze inspirerende vraag, want het zette mijzelf ook weer even aan het denken en er kwamen zelfs prachtige ideeën voor een mooie training in mij opborrelen!

Mag jij ook wat meer naar je HART gaan luisteren en doen wat deze je ingeeft? Bijvoorbeeld als je een bepaalde belangrijke keuze moet maken, hoe je het beste op je kind kunt reageren, als je het even niet meer weet wat juist is...

Vraag jij je ook af HOE je dit nu moet gaan doen?

Ik heb een aantal tips voor je die je meteen kan gaan toepassen:

❤️ Check altijd je (onder)buikgevoel! Als je met je hart kiest dan voel het fijn, je voelt misschien wel vlinders, je krijgt er energie van. Denk eens terug aan een heel vreugdevol moment, dat gevoel van intens geluk is een mooie leidraad. Heb je het gevoel dat er een steen op je maag ligt en voelt het zwaar? Dan is de kans heel groot dat je juist van je hart afwandelt met jouw keuze, reactie of handeling.

❤️ Zoek de stilte eens op. In de stilte komen de antwoorden waar je hart sneller van gaat kloppen, waar je die vlinders van in je buik gaat voelen. De stilte opzoeken kun je op verschillende manieren doen, bv. door te wandelen, te mediteren, naar het strand te gaan of gewoon een te gaan zitten al kijkend naar de bomen. Doe wat bij jou past.

❤️Wees je bewust van je saboterende / belemmerende gedachten, want deze zullen je echt niet op weg helpen naar jouw fijnste leven. 'Ja, maar.....' of 'Eerst dit... dan pas....' of 'Eigenlijk... maar....' etc. Allemaal hele herkenbare zinnen, maar ze zorgen ervoor dat je op dat moment niet doet waar je op dat moment juist behoefte aan hebt. Kiezen vanuit je hart betekent uit je comfort zone stappen!

❤️Geloof in en vertrouw op je gevoel. 'Love without faith is a river without water' Stappen naar je hart zetten is kiezen voor jezelf, uit liefde voor jezelf. In een relatie is geloof en vertrouwen heel belangrijk. Dat geldt dus ook voor de relatie die jij met jezelf hebt! Kom je er achter dat je toch een verkeerd besluit hebt genomen of voel het opeens niet goed meer? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, dus ook tijdens jouw (levens)reis mag je zijwegen en nieuwe wegen bewandelen.

❤️ Laat je niet afleiden door je omgeving. Wellicht heb je een tante, moeder, partner of vriendin die regelmatig zijn of haar mening, ideeën of ervaringen bij jou neerlegt waardoor jij onzeker word of je er wel goed aan doet wat je doet. Dat is killing! Ik las laatst: "Wanneer je iemand in je leven houdt die eist dat je afstand doet van je recht om een heel gelukkig mens te zijn, is dat voor alle betrokkenen verkeerd." Ik kon het niet beter verwoorden. De vraag is natuurlijk wel waarom raakt de mening van een ander jou zo? Waarom laat je die persoon nog zoveel ruimte innemen in jouw leven? Het is jouw leven, jij hebt het recht om het te leven zoals jij het wilt.

❤️ Leef als een kind! Kinderen ZIJN! Ze doen wat in ze opkomt en denken daar niet over na. Ze LEVEN. Doe eens wat vaker wat je ECHT op dat moment wilt doen. Zeg volmondig JA!

❤️ Spreek je gevoel, dat wat je intuïtie je vertelt, eens wat vaker uit. Het liefst elke dag. Dat mag tegen iemand zijn, tegen jezelf of je schrijft het gewoon op. Stel je hebt een belangrijke dag voor de boeg en hebt daar een bepaald gevoel over, maar ook kleine dingetjes zijn oke, schrijf dan eens op 'Mijn gevoel zegt dat....' Kijk achteraf eens of je gelijk had, noteer dat ook. Als je dat regelmatig doet ga je meer op je intuïtie vertrouwen en durf je hier meer naar te gaan leven.

Inmiddels heb ik een prachtige training uitgeschreven rondom het thema naar je hart luisteren en je intuïtie volgen. Op dit moment ben ik hem zelf aan het testen, want eerlijk is eerlijk... op bepaalde vlakken in mijn leven mag ook ik hier wel wat meer mee doen.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik ontzettend DANKBAAR ben voor de inspirerende vraag die er gesteld werd. Dat is Mama in Balans. Daar is ruimte voor al je vragen rondom het moederschap en jouw mindset.


Wil je de volgende ronde ook meedoen?

? Je bewust worden van je gedachten en de rol die je gedachten spelen in je leven?

? Je bewust worden welke ervaringen in het verleden jouw reacties en dagelijkse handelingen nu nog bepalen?

? Je leven niet langer laten leiden door je verleden?

? Wil jij ontspanning ervaren in de opvoeding?

? Wil jij leren loslaten?

? Wil jij wel eens weten wat nu echt belangrijk voor je is?

.... en nog veel meer?! Check dan Mama in Balans voor meer informatie.


Have FUN en veel SUCCES met naar je hart luisteren!


Liefs Kim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je